Antena Meniu Search
x

Video Dramele ucrainenilor fugiţi din calea războiului. Yulia povesteşte, cu lacrimi în ochi, cum o bombă a ucis pe loc 70 de oameni

Aproape 1.200.000 de oameni au fugit până acum din calea războiului din Ucraina, majoritatea fiind femei şi copii. Cei mai mulţi au luat drumul Poloniei, România fiind mai mult o ţară de tranzit. Însă peste tot pe unde ajung, refugiaţii au parte de sprijin. Fără voluntari ar fi murit de frig şi foame, spun ei.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 05.03.2022, 11:16

Vezi și

Sunt 44 de persoane în autocar. 17 sunt copii. Merg toţi în Polonia. Mulţi din ei vin din zona Odessei. Au fost preluaţi din judeţul Suceava şi Bacău. Şi trebuie să ajungă în Cracovia, respectiv Varşovia, pentru că acolo vor coborî cei mai mulţi dintre refugiaţi. Echipa Observator s-a întâlnit cu ei la granița dintre Slovacia și Polonia.

"Toţi sunt de naţionalitate ucraineană, copii şi, în special, doamne", a declarat Dănuţ Budeanu, şofer de autocar. Au fugit din calea gloanţelor, mulţi doar cu ce aveau pe ei. Alexei are 29 de ani. Este din Ismail şi lucra în construcţii. A fugit cu soţia şi fiica de un an având doar 130 de euro în buzunar. N-a mai apucat să-şi ia salariul. Voluntarii l-au ajutat pe tot drumul Odessa-Chişinău-Suceava. Îşi va lăsa familia în Polonia, apoi se va întoarce în Ucraina să lupte.

O altă pasageră este Yulia. Are 35 de ani. Împreună cu fiul ei de 6 ani va locui la un cumnat din Polonia. Soţul ei a rămas în Ucraina. "Casa mea nu mai e, au bombardat-o, s-a dărâmat", spune femeia. O bombă a ucis 70 de oameni odată, povesteşte femeia. Soldaţi şi oameni simpli. Atât Alexei cât şi Yulia speră ca războiul să se termine cât mai repede pentru a se putea întoarce în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dramele ucrainenilor fugiţi din calea războiului. Yulia povesteşte, cu lacrimi în ochi, cum o bombă a ucis pe loc 70 de oameni