Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Drapelul Ungariei, arborat la Sfântu Gheorghe pentru a sărbători ocuparea Ardealului de Nord de Ungaria, în urma Dictatului de la Viena (VIDEO)

Drapelul Ungariei a fost arborat la Sfântu Gheorghe, în cadrul unui eveniment, pentru a sărbători Dictatul de la Viena. 

de Redactia Observator

la 15.11.2017 , 19:41

Drapelul Ungariei a fost arborat la Sfântu Gheorghe, în cadrul unui eveniment, pentru a sărbători Dictatul de la Viena.

Dictatul de la Viena (cunoscut și ca Al doilea arbitraj de la Viena) a fost un act internațional încheiat la 30 august 1940, prin care România a fost silită să cedeze aproape jumătate din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste. Acest act a fost impus de Germania Nazistă și Italia fascistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sub titlul de „arbitraj”. Pe teritoriul transilvan cedat s-au produs o serie de incidente în care etnici români au fost masacrați de trupele horthyste.

Articolul continuă după reclamă

Deputatul UDMR de Covasna, radicalul Kulcsar Terza Jozsef, anunţase încă de luni, în cadrul unei conferințe de presă, că drapelul Ungariei va fi arborat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Evenimentul a marcat împlinirea a 75 de ani de la arborarea drapelului Ungariei în centrul orașului, după ocuparea Ardealului de Nord de Ungaria în urma Diktatului de la Viena din 30 august 1940.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Drapelul Ungariei, arborat la Sfântu Gheorghe pentru a sărbători ocuparea Ardealului de Nord de Ungaria, în urma Dictatului de la Viena (VIDEO)