Antena Meniu Search
x

Greşeala care a dus la arestarea fostului șef DGIPI Gelu Oltean şi a iubitei sale Vanessa Youness, în dosarul drogurilor Ayahuasca

Gelu Oltean, fostul șef al Direcției de Protecţie Internă din Ministerul de Interne (DGIPI), iubita sa, Vanessa Youness, dar şi un britanic au fost arestaţi preventiv, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

de Redactia Observator

la 16.12.2019, 22:47

Fostul șef DGIPI Gelu Oltean şi iubita sa Vanessa Youness, arestaţi
Arestarea fostului șef DGIPI Gelu Oltean şi a iubitei sale Vanessa Youness, de la o greşeală - observator/fundatiayouness.ro

Gelu Oltean, fostul șef al Direcției de Protecţie Internă din Ministerul de Interne (DGIPI), iubita sa, Vanessa Youness, dar şi un britanic au fost arestaţi preventiv, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Cei trei erau implicaţi în organizarea unor aşa numite întâlniri secrete de relaxare, în cadrul cărora se consuma organizat un drog halucinogen foarte puternic denumit ayahuasca. Ei au fost prinşi după ce unul dintre intermediari, un traficant, a făcut o eroare care le-a permis anchetatorilor să intercepteze traseul drogurilor.

"December Retreat", un eveniment exclusivist, destinat consumului de droguri

Din depoziţiile martorilor, rezultă că inculpata Y.A.V. zisă „V.”  a pus la dispoziţia participanţilor la evenimentul „December Retreat” spaţiul necesar în vederea consumului de droguri de mare risc, şi a fost organizatoarea evenimentului la care cei trei au participat împreună cu alte persoane şi le-a pretins suma de 2600 lei de persoană, cu titlu de taxă de participare achitată sub forma mascată de donaţie. Apoi, în cadrul unor ritualuri tradiţionale spirituale, a fost oferit spre consum drogul ayahuasca unui număr de 38 de participanţi la evenimentul organizat de Y.A.V. în data de 13.12.2019.

Pe acelaşi subiect

Procurorii DIICOT au reuşit să intre pe fir, după ce unul dintre traficanţi a comis o greşeală nesperată, comandând drogul fără să-şi ia măsurile de precauţie pe care acesta le folosea de obicei. El a fost prins de anchetatori şi la audieri a dezvăluit toată reţeaua, procurorii obţinând informaţii şi de la alţi traficanţi, date care au dus la finalizarea cu succes a anchetei şi arestarea persoanelor implicate. Pe 26 ianuarie 2019, mai era organizat un eveniment.

În referatul DIICOT, se arată că, din probatoriul administrat rezultă suspiciunea rezonabilă că în imobilul în localitatea Răcari, sat Stăneşti, numita Y.A.V. a organizat o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca. Aceasta este o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine -  drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor ce se regăsește în tabelul anexa nr. 1 din Legea 143/2000.

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe. La data de 15.12.2019, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efecuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale I.P.J.Braşov, Serviciului de Criminalistică din cadrul I.P.J.Braşov precum şi a jandarmilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Greşeala care a dus la arestarea fostului șef DGIPI Gelu Oltean şi a iubitei sale Vanessa Youness, în dosarul drogurilor Ayahuasca