Antena Meniu Search
x

Gelu Oltean și iubita sa susțin că făceau ritualuri de purificare, nu trafic de droguri

Fostul șef DGIPI Gelu Oltean și iubita sa, medicul Vanessa Youness, sunt în arest preventiv într-un dosar pentru trafic de droguri. Cei doi dezmint acuzațiile și susțin că ar fi organizat în schimb ritualuri de purificare, spun surse din anchetă.

de Redactia Observator

la 16.12.2019, 05:00

Fostul șef DGIPI Gelu Oltean și iubita sa, medicul Vanessa Youness, sunt în arest preventiv într-un dosar pentru trafic de droguri. Cei doi dezmint acuzațiile și susțin că ar fi organizat în schimb ”ritualuri de purificare”, spun surse din anchetă.

Gelu Oltean și Vanessa Youness au fost săltați sâmbătă. Procurorii DIICOT i-au acuzat pe cei doi că organizau ședințe într-o casă din Târgoviște, unde se consuma DMT, un drog de mare risc care conține Ayahuasca.

O a treia persoană, Thomas Lishman, cetățean britanic, a fost săltată în operațiunea DIICOT.

Suspecții resping acuzațiile

Fostul șef DGIPI și iubita sa au respins însă acuzațiile de trafic de droguri de mare risc. Au susținut în schimb că organizau ritualuri de purificare.

De altfel, Ayahuasca, un amestec cu puternice efecte halucinogene, e folosită în ritualurile șamanice ale triburilor din Amazonia.

Medicul Vanessa Youness este fondatoarea unei clinici de wellness, Youness Clinic, în Stănești, Dâmbovița. Conform unor surse judiciare citate de g4media.ro, pacienții clinicii primeau în cadrul tratamentului și o substanță considerată a fi drog.

Vanessa Youness într-o fotografie pentru fundația pe care o patronează

”Șamanul” clinicii

Thomas Lishman, britanicul arestat preventiv alături de cei doi, este considerat a fi ”șamanul” clinicii de wellness fondată de Vanessa Youness.

Surse din anchetă mai spun că, pentru ședințele ținute în casa din Târgoviște unde se consumau DMT, participanții plăteau fiecare câte 500 de Euro.

La unele reuniuni erau prezenți chiar și zeci de oameni, mai spun aceleași surse.

30 de zile după gratii

Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman au fost inițial reținuți, însă tot sâmbătă seară au fost prezentați în fața tribunalului Brașov, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Gelu Oltean și iubita sa susțin că făceau ritualuri de purificare, nu trafic de droguri