Antena Meniu Search
x

Drogurile de lux din marile capitale vestice au ajuns pe litoralul românesc. Traficanții își atrăgeau clienții cu un "meniu" de stupefiante

Continuă distracţia, continuă şi raziile poliţiştilor pe litoral. Ofiţerii au găsit kilograme de droguri la percheziţii şi au descoperit un fenomen nou: traficanţii străini au adus pe piaţă droguri noi, unele intrate recent pe lista subtsanţelor interzise. Printre cele mai populare stupefiante este şi cocaina roz, considerată un drog de lux.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.05.2023, 16:27

Drogurile de lux din marile capitale vestice au ajuns pe litoralul românesc. Traficanții își atrăgeau clienții cu un "meniu" de stupefiante
Drogurile de lux din marile capitale vestice au ajuns pe litoralul românesc. Traficanții își atrăgeau clienții cu un "meniu" de stupefiante - Observator

Reporter: "De ce te-au luat? Ce au gasit asupra ta? Ai droguri?"

Ofiţerii antidrog au făcut nopţi albe pe litoral. Sunt cu ochii pe toţi cei care confundă distracţia cu consumul de stupediante. 100 de tineri s au trezit de la petrecere direct în duba poliţiei De cealaltă parte, sunt filaţi şi cei care împrăştie drogurile. Aşa au găsit încă trei traficanţi, români de acestă dată, care au venit pe litoral de 1 mai special pentru a vinde substanţe interzise. 

Andreea Filip, reporter Observator: "Politiștii au găsit într-un aparatament de aici, din nordul stațiunii Mamaia, două kilograme de droguri de mare risc, sume importante de bani și un cântar electronic de mare precizie." 

Noi droguri pe piața din România

Pe acelaşi subiect

Printre substanţele capturate sunt cocaină şi ketamină. Specialiştii spun că străinii au introdus pe piaţă şi droguri noi, de sinteză. Printre ele şi cocaina roz, un drog de lux. 

Cătălin Țone, şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO: "Cocaina roz este un drog considerat a fi de lux. Este un compozit din mai multe tipuri de droguri, se vinde în zonele cu potențial financiar. 4-500 de euro gramul înseamnă o sumă importantă de bani. Se vinde în Ibiza, în Miami, în anumite zone din Paris, Barcelona, în porturile unde sunt garate ambarcațiuni de lux." 

Anul acesta, spun experţii antidrog, traficanţii au venit cu un întreg "meniu" de stupefiante pe care îl promovează pe grupuri de Whatsapp.

Elena Stambuli, psiholog: "Anturajul este crucial în astfel de momente. Pentru că te poate face să îți încalci propriile reguli și să pici foarte usor tentațiilor. Și atunci oamenii pentru puțină distracție, uită cateodată de riscurile la care se expun consumând substanțe interzise." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Drogurile de lux din marile capitale vestice au ajuns pe litoralul românesc. Traficanții își atrăgeau clienții cu un "meniu" de stupefiante