Antena Meniu Search
x

Video Drumul "numărul 1 în Europa" este în România. Motociclişti de pe întreg continentul, aliniaţi la "linia de start": se redeschide circulaţia pe Transfăgărăşan

Se redeschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, începând din această dimineaţă. O comisie din cadrul CNAIR a efectuat o inspecţie pe teren şi a decis că DN7 C este sigur pentru traficul rutier. Anul acesta, drumarii au lucrat mai bine de o lună pentru deszăpezirea şoselei care face legătura între Transilvania şi Muntenia. Transfăgăraşanul va intra într-un amplu proces de modernizare, în următorii ani.

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 08:29

Vezi și

Transfăgărşanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din întreaga lume se va deschide în această dimineaţă. Şoferi din toate colţurile lumii au venit încă de ieri să tranziteze soseaua şerpuitoare din munţii Făgăraş, însă turiştii amatori de senzaţii tari au fost nevoiţi să se întoarcă din drum sau să aştepte până la deschidere.

Se redeschide circulaţia pe Transfăgărăşan

  • Reporter: Din ce ţară sunteţi?
  • Turist: Norvegia.
  • Reporter: Aţi venit aici, dar şansele sunt jumătate-jumătate ca drumul să fie deschis.
  • Turist: Aşa este, ştim asta. Dar acest drum este numărul unu în Europa pentru motociclişti. Pot aştepta câteva ore.

"Noi am venit tocmai din Bulgaria doar pentru Transfăgărăşan şi Transalpina. Acest drum este chiar spectaculos. Ne-a luat două zile să ajungem aici. Cu pauze, bineînţeles. Dar chiar a meritat", spun doi turişti străini. Lucrările de deszăpezire pe Transfăgărăşan au durat mai bine de o lună pentru că zăpada măsura şase metri. "E obligatoriu dacă eşti în România în concediu cu motocicleta să faci un tur pe Transfăgărăşan, Transalpina", crede un bărbat.

Pe acelaşi subiect

Compania Naţională de Drumuri anunţă că a fost publicată în sistemul electronic de Achiziţii Publice licitaţia pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea Transfăgărăşanului. Contractul are o valoare cuprinsă între 10 şi 12 miloane de lei şi o durată de 12 luni.

"Compania a scos la licitaţie studiul de fezabilitate, în urma căruia sperăm ca acest sector de drum să fie cu totul altfel, mult mai practicabil şi mult mai ofertant pentru turişti şi mult mai în siguranţă. Vor fi foarte multe zone, parcări şi refugii pentru fotografii, pentru a putea parca maşinile în condiţii de siguranţă. Pe lângă asta, vor fi consolidate toate porţiunile de drum care reprezintă astăzi pericol", a declarat Tudor Duțu, director DRDP Braşov.

Drumul Naţional 7C va rămâne deschis traficului rutier până la sfârşitul lunii octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Drumul "numărul 1 în Europa" este în România. Motociclişti de pe întreg continentul, aliniaţi la "linia de start": se redeschide circulaţia pe Transfăgărăşan