Antena Meniu Search
x

Situaţia traficului rutier şi feroviar, 15 ianuarie. Circulaţie închisă sau îngreunată pe mai multe drumuri, din cauza ninsorii

Este cod galben de ninsori şi viscol în toată zona montană. Un drum naţional este închis după ce brazi uriaşi s-au rupt din cauza vântului puternic. Drumarii acţioneză continuu, uneori doar cu utilajele pentru că în anumite judeţe nu mai au sare.

Drumuri închise 15 ianuarie 2019
Situaţia traficului rutier şi feroviar, 15 ianuarie. Circulaţie închisă sau îngreunată pe mai multe drumuri, din cauza ninsorii - Hepta

Este cod galben de ninsori şi viscol în toată zona montană. Un drum naţional este închis după ce brazi uriaşi s-au rupt din cauza vântului puternic. Drumarii acţioneză continuu, uneori doar cu utilajele pentru că în anumite judeţe nu mai au sare.

Astfel, circulaţia rutieră este închisă pe DN 13B  (Praid -  Borzont) -  kilometrul 0+000-33+000. 

Între localităţile Praid (HR) - Gheorgheni (HR), copacii se rup şi cad pe carosabil din cauza vântului şi a greutăţii zăpezii.

Începand cu ora 20:30 se inchide circulaţia pentru toate categoriile de vehicule. 

Se recomandă urmatoarea rută ocolitoare: DN 13A Praid - Odorheiul Secuiesc - Miercurea ciuc, DN 12 Miercurea Ciuc - Gheorgheni. 

Se intervine cu 4 autoutilaje şi se estimează deschiderea circulaţiei la ora 9:00/15.01.2019, această oră putând fi modificată în funcţie de condiţiile meteo.

Este impusă totodată o restricţie de tonaj pe DN 11, între Bacău şi Breţcu, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Circulaţia pe autostrăzi 15 ianuarie 2019

În ceea ce priveşte condiţiile meteo-rutiere pe cele mai importante artere, ninge în prezent pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 40 - 11, pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, pe tronsonul kilometric 238-309, iar între kilometrii 254 şi 292, ninsoarea este abundentă, cu depuneri, iar vântul o viscoleşte.

Se acționează însă cu utilaje de deszăpezire şi, momentan nu sunt probleme, iar traficul este foarte redus. Ninge uşor pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti şi de asemenea pe DN 1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, însă fără probleme semnificative de depunere a zăpezii, precipitaţiile sunt în cantităţi reduse.

Drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă 15 ianuarie 2019

De asemenea, circulaţia este întreruptă pe următoarele drumuri naţionale: 

-     DN 12B  (Slanic Moldova) - kilometrul 16+450-17+500

-     DN 12B  (Targu Ocna) - kilometrul 0+452-0+487

-     DN 2L  (Soveja) - kilometrul 59+900-59+900.

Lista actualizată a drumurilor naţionale şi autostrăzilor închise din cauza zăpezii şi a viscolului

Trenuri anulate 15 ianuarie 2019

Din cauza condiţiilor meteorologice, este afectată şi circulaţia pe calea ferată.

Mai multe trenuri au avut întârzieri de sute de minute sau au fost anulate. 

Situaţia transporturilor feroviare poate fi verificată aici

Cod galben de ninsori şi viscol în 27 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, luni, atenţionarea Cod galben de viscol emisă duminică, şi a extins la 27 de la 12, numărul judeţelor afectate. 

De asemenea, informarea de ninsori şi viscol valabilă pentru restul ţării a fost prelungită până miercuri seara la ora 20:00. 

Conform prognozei, în intervalul 14 ianuarie, ora 14:00 - 16 ianuarie, ora 20:00, în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65 - 80 km/h şi temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri, în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantităţi de 10 - 15 l/mp. 

Temporar, pe creste, vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 - 120 km/h, la începutul intervalului în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. 

Judeţe vizate de Codul galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj şi Timiş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Situaţia traficului rutier şi feroviar, 15 ianuarie. Circulaţie închisă sau îngreunată pe mai multe drumuri, din cauza ninsorii