Antena Meniu Search
x

Video DSP Braşov a închis şi amendat restaurantul de la Cheile Grădiştei, după ce aproape 100 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Direcţia De Sănătate Publică din Braşov a luat măsuri după ce zeci de copii aflaţi într-o tabără în Moieciu au ajuns la spital cu toxinfecţie alimentară. Restaurantul complexului a fost închis, iar societatea care deţine unitatea turistică a fost amendată cu 2 mii de lei.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 14:03

Vezi și

Restaurantul complexului turistic din Cheile Grădiştei-Moieciu în care a apărut, marţi, un focar de toxiinfecţie alimentară la copiii ce se aflau acolo în tabără a fost închis temporar, iar societatea care deţine unitatea turistică a fost amendată cu 2.000 de lei, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Conform sursei citate, în prezent, din cei 30 de copii transportaţi la spitalele din municipiul Braşov şi oraşul Zărneşti, mai sunt încă internaţi 11 minori, cu simptomatologie digestivă uşoară.

"La ora controlului s-au constatat o serie de deficienţe de ordin funcţional (depozitare materie primă necorespunzătoare în unele spaţii, substanţe dezinfectante în cantităţi insuficiente, nerespectarea procedurilor în sistemul HACCP privind autocontrolul)", a precizat DSP Braşov, potrivit Agerpres.

Aproape 100 de copii cazaţi la tabăra din Cheile Grădiştei au suferit toxiinfecţii alimentare

Pe acelaşi subiect

Inspectorii care au efectuat controlul au recoltat probe alimentare şi din materiile prime, teste de sanitaţie de pe suprafeţele de lucru, veselă, mâinile personalului, au luat probe de apă potabilă, care va fi analizată inclusiv microbiologic. Totodată, DSP a dat termen imediat pentru dezinfectarea suprafeţelor de lucru şi a veselei din restaurant.

De asemenea, se efectuează examene coprobacteriologice şi exudate nasofaringiene pentru întreg personalul.

În complexul de la Cheile Grădiştei se aflau în tabără 200 de persoane, copii cu vârste între 8 şi 13 ani şi personal didactic. Aceştia s-au cazat în complexul turistic duminică şi urmau să stea până sâmbătă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » DSP Braşov a închis şi amendat restaurantul de la Cheile Grădiştei, după ce aproape 100 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară