Antena Meniu Search
x

Video Duhovnicul Mănăstirii Durău: "Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!'' Reacţia BOR faţă de predicile conspiraționiste

Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, a ținut mai multe predici şocante în faţa enoriaşilor, în care a vorbit despre existența unui Guvern Mondial creat de extratereștri, dar şi despre un control al oamenilor prin vaccinurile care îţi introduc cipuri în organism.

De Redactia Observator la 26.10.2021, 12:05
Duhovnicul Mănăstirii Durău predică teoriile conspiraţiei în fața enoriașilor
Duhovnicul Mănăstirii Durău predică teoriile conspiraţiei în fața enoriașilor - Reporter de Iaşi

"Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!", "Biserica nu trebuie să facă propagandă pro-vaccin, care este o campanie satanistă", "Transumanismul este o mișcare care dorește crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste așa zise vaccinuri". Acestea sunt câteva dintre declaraţiile duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, din timpul predicilor din fiecare duminică, potrivit Reporter de Iași.

Conform jurnaliștilor, duhovnicul Mănăstirii Durău le vorbește constant credincioşilor despre Guvernul Mondial creat de extratereștri, despre controlul oamenilor prin cipurile din vaccin și despre magneții de la locul injecției. Mai multe înregistrări au dezvăluit modul halucinant în care se desfăşoară predicile de duminică. De asemenea, preotul susţine că doar Dumnezeu oferă protecţie în faţa Covid. 

A scris o carte prin care îşi prezintă teoriile

Pe acelaşi subiect

În plus, Teodosie Paraschiv vinde o carte și un CD cu toate aceste teorii ale conspirației, fix la ușa bisericii. Acesta îi invită pe oameni să citească despre cum OMS va eutanasia 95% din populația întregii lumi. Practic, scopul ar fi "reducerea masivă a populației de pe Pământ și instalarea unui Guvern mondial".

"Și instaurarea, după cum știți, a lui Antihrist care este omul Diavolului. Toți mai marii lumii colaborează pentru instaurarea acestui Guvern mondial antihristic și anticreștin'', a spus Teodosie Paraschiv într-una dintre cuvântări. 

În CD-ul invocat există și o scurtă prezentare a lui Teodosie Paraschiv, potrivit sursei citate. Acesta a absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu în anul 1989 unde a urmat și cursurile de doctorat: ''În perioada 1989 – 2005, a lucrat în administrația bisericească, mai întâi ca funcționar administrativ, apoi ca secretar și consilier eparhial. În această perioadă a coordonat lucrările de pe șantierul Centrului Cultural-Pastoral «Sf. Daniil Sihastru» de la Durău (1992-1995), a fost director general al Fabricii de cherestea «Sf. Troiță» de la Mănăstirea Neamț (1996-1999), a îndrumat activitatea Postului de radio «Trinitas» în calitate de director tehnic (1999-2001), a coordonat Departamentul de Producție multimedia al Arhiepiscopiei Iașilor (2001-2005)''. De asemenea, se pare că are unul dintre cele mai mare grade din călugărie.

Reacţia BOR cu privire la predicile controversate ale duhovnicului

Biserica Ortodoxă Română se îndepărtează de poziţia duhovnicului Mănăstirii Durău cu privire la pandemie şi vaccin, prin intermediul unui comunicat: 

''Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice  ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor. 

Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte.

Centrele eparhiale de care aparțin aceste persoane care își permit să transmită mesaje publice para-bisericești în nume personal, au datoria să intervină punctual și să sancționeze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituție din România în această perioadă de pandemie.

Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte.''

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Duhovnicul Mănăstirii Durău: "Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!'' Reacţia BOR faţă de predicile conspiraționiste