Antena Meniu Search
x

Video După 16 zile de agonie, Ionuț a murit pe un pat de spital din Galați, după ce a fost spulberat în noaptea de Revelion de un șofer. Alți 5 tineri au fost răniți

Acuzaţii grave după un accident cumplit petrecut în noaptea de Revelion. Şase tineri care sărbătoreau la miezul nopţii în stradă au fost spulberaţi de o maşină. Unul dintre ei a murit ulterior la spital. Familiile susţin că şoferul ar fi fugit de la locul accidentului, iar vina şi a asumat-o un tânăr care nu era băut sau drogat. La trei săptămâni de la tragedie, poliţia nu a terminat încă cercetările şi audierile. Atenţie, vă avertizez, urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional.

de Adrian Obreja

la 20.01.2023, 19:36

Vezi și

Martori: Băi, băi! Doamne, Doamne!

Sunt imagini dramatice, filmate imediat după impactul teribil din noaptea de Revelion. Tineri întinşi pe jos, răniţi. Agonie, ţipete şi multă disperare. Cu câteva momente înainte, cei şase prieteni, două fete şi patru băieţi, împreună cu mulţi câţiva amici au ieşit în stradă în comuna Gohor din Galaţi pentru spectacolul de artificii. La miezul nopţii, apucă să aprindă câteva dintre ele. Două minute mai târziu, o maşină vine în viteză şi intră în plin în ei. Tinerii cad seceraţi, de o parte şi de alta a drumului. Dintre cei care scapă ca prin urechile acului unii o iau la fugă, iar alţii încearcă să-i ajute pe răniţi.

Spulberați în noaptea de Revelion

Martori: - Mamă, ce a făcut, mă?

Pe acelaşi subiect

- Staţi, staţi, staţi pe loc!

David, martor: A venit băiatul cu o viteză foarte mare, pe ceaţă, nu se vedea absolut nimic. Într-o fracţiune de secundă. Am apucat două persoane să strigăm, am apucat să sărim. Prima persoană a luat-o de pe contrasens, iar pe restul de pe margine. S-a instalat panica.

Sunt imagini ca pe front. Cei şase preteni, toţi până în 30 de ani, zac pe asfalt, acoperiţi cu pături, într-o baltă de sânge. Martorii aleargă haotic de la unul la altul, în disperarea de a-i ţine în viaţă.

Răniţii ajung la spital în stare critică. Cel mai grav dintre ei, Ionuţ. Venise în România cu câteva zile înainte pentru sărbători. Lucra în Anglia şi voia să le facă o surpriză rudelor. După 16 zile de comă, pierde lupta şi moare. Prietenii săi se recuperează acum după ce au trecut prin operaţii complicate. Au mâini şi picioare rupte, răni serioase la cap.

Adi Popa, tânăr: Am auzit că a ţipat un băiat: Daţi-vă că vine maşina! N-am apucat să întorc capul, că am văzut farurile. Am împins-o pe nevastă-mea în şanţ şi de acolo mi s-a tăiat firul.

În timp ce tinerii agonizau, şoferul şi pasagerul din dreapta au abandonat maşina şi au fugit. Le-ar fi fost frică de reacţia mulţimii, s-au scuzat ei în faţa poliţiei. La volan era Robert, un tânăr de 23 de ani. Martorii, în schimb, spun că ar fi văzut trei persoane în maşină, iar adevăratul vinovat s-ar fi făcut nevăzut de atunci.

David, martor: Cei din maşină au fugit, a reuşit un prieten să le ia cheile. Trei persoane au fost în maşină, noi am prins două.

Daniel Mancaş, verişor: A rămas ca şi şofer unul care nu era băut, nu era drogat şi avea permis de conducere.

Adrian Obreja, reporter Observator: Primele date oficiale au fost comunicate de către poliţia din Galaţi abia la 18 zile după producerea accidentului.

Familiile îndurerate caută răspunsuri. Poliţia a deschis un dosar penal şi încă face audieri pentru a stabili exact cine este vinovat pentru tragedie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » După 16 zile de agonie, Ionuț a murit pe un pat de spital din Galați, după ce a fost spulberat în noaptea de Revelion de un șofer. Alți 5 tineri au fost răniți