Antena Meniu Search
x

Video După 24 de ore de libertate, violatorul periculos din Cluj a fost prins. A scăpat de gratii pentru că judecarea dosarului său a fost întârziată

Un violator periculos din Dej s-a plimbat liber mai bine 24 de ore din cauza neînţelegerii dintre instituţii. Judecătorul a decis să-l aresteze abia după ce ordonanţa de retinere îi expirase. Magistratul se apără însă şi spune că dosarul i-a ajuns târziu de la Parchet, care, la rândul lui, pasează vina în curtea poliţiştilor pe motiv că s-ar fi mişcat greu. Surse din anchetă spun însă că totul a fost o înţelegere între autorităţi. Individul a fost prins în cele din urmă şi arestat. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.02.2023, 17:07

Vezi și

După 24 de ore de filtre şi descinderi, violatorul de 44 de ani a fost descoperit de poliţişti. Se ascundea într-o casă părăsită din comuna Căşeiu, Dolj. Deşi fusese reţinut pentru că ar fi abuzat de o fată de 17 ani, o procedură de arestare care se anunţa simplă a făcut că individul să fie eliberat.

Violator prins după 24 de ore 

Alex Prunean, reporter Observator: După o noapte petrecută în arest, bărbatul căruia reținerea îi expira la ora 13:15 a fost adus aici la sediul poliției încă de dimineață, de la ora 9:30. A fost chemat în fața judecătorului abia cu 7 minute înainte să îi expire măsura.

Aşa că magistratul a emis mandatul de arestare abia la ora 16, când bărbatul era deja liber de 3 ore. Reprezentanţii judecătoriei spun însă că de vină ar fi procurorii, care i-au adus dosarul extrem de târziu. De aici, vina este pasată apoi către poliţişti care nu l-ar fi adus pe inculpat în timp util din arestul IPJ Sălaj.

Pe acelaşi subiect

Giuliano Igna, purtător de cuvânt Judecatoria Dej-reporter: A fost un interval de 17 minute în care judecătorul primind dosarul a fixat termen a dispus efectuarea acelor acte care să asigure apărarea inculpatului în cauză a intrat în sală a procedat la audierea lui și s-a retras pentru deliberare.

- Între ora 13.07 și 16 doamna judecător se afla în instituție?

- Cu siguranță că altfel nu avea cum tocmai ieșise din sală și s-a retras pentru deliberare și pronunțarea hotărârii.

În realitate însă, surse din anchetă spun că totul ar fi plecat de la o înţelegere verbală. Judecătorul i-ar fi spus procurorului să îi trimită dosarul abia după ora 12, pentru că nu poate ajunge la muncă mai devreme. Aşa că procurorul le-a transmis poliţiştilor acelaşi lucru. Între timp, în comunitatea unde a avut loc violul, s-a aşternut panica.

Prietena victimei: Eu am fost în casă cu copiii și a venit fata că a zis ca a bătut-o și a violat-o și era la gură toată plină de sânge. El a stat aici, și a fost pușcăriaș a mai făcut pușcărie că a mai violat o femeie.

Rudă a victimei: Ăsta e un criminal,un hoț, ăsta nu trebuie ținut în libertate. Cum să nu ne fie frică că doar suntem singure acasă stăm cu ușile închise noaptea din cauza lui. A spus că vine să se răzbune pe cine l-a denunțat e în stare asta să facă orice.

Modul în care a fost orchestrat dosarul este cercetat acum de Curtea de Apel Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » După 24 de ore de libertate, violatorul periculos din Cluj a fost prins. A scăpat de gratii pentru că judecarea dosarului său a fost întârziată