Antena Meniu Search
x

Video După doi ani de pandemie, românii au participat cu miile la procesiunile de Florii: "E impresionant să vezi cum oamenii îl caută pe Dumnezeu"

Mâine, milioane de ortodocşi din toată lumea sărbătoresc Floriile. O sărbătoare care anunţă intrarea lui Iisus în Ierusalim şi începutul Săptămânii Patimilor. După doi ani de pauză, au fost procesiuni impresionante în toată ţara. Oamenii au venit cu ramuri de salcâm, iar preoţii cu ramuri de palmieri, şi s-au rugat pentru iertarea păcatelor.

de Redactia Observator

la 16.04.2022, 19:39

Vezi și

Cu ramuri de sălcii în mână, mii de credincioşi au plecat astăzi într-o procesiune pe străzile din Capitală. S-au pregătit sufleteşte pentru Săptămâna Mare, a Patimilor Mântuitorului. "Totul este o emoţie. Este impresionant să vezi cum oamenii îl caută pe Dumnezeu", a declarat un pelerin. După doi ani în care credincioşii nu au putut participa la pelerinaj de Florii, anul acesta bucuria sărbătorii este deplină. Mii de credioncioşi alături de preoţi, merg cu ramuri în mână pe jos de la mănăstirea radu Vodă şi până pe dealul Patriarhiei. Procesiunea simbolizează intrarea lui Iisus în Ierusalim, atunci când a fost întâmpinat cu ramuri şi flori. Sunt ramuri binecuvântate care, potrivit tradiţiei, te feresc de tot ce e rău.

"Biserica cântă în această zi Învierea cea de obşte. Prin jerta lui Iisus, noi toţi vom învia", a declarat stareţul Mânăstirii Radu-Vodă. Peste tot în ţară au avut loc pelerinaje care vestesc Floriile. La Brăila, credincioşii au purtat pe braţe icoane, iar copiii s-au îmbrăcat în haine tradiţionale şi au adus flori. La ceremonia din Suceava, în mulţime, o femeie din Ucraina arată cum credinţa uneşte dincolo de vorbe, fapte ori culturi. A plouat necontenit, dar asta n-a contat. Mâine se va ţine Liturghia de Florii în toate bisericile din țară. E dezlegare la peşte, iar peste un milion de români care au primit la botez nume de flori îşi vor sărbători onomastica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » După doi ani de pandemie, românii au participat cu miile la procesiunile de Florii: "E impresionant să vezi cum oamenii îl caută pe Dumnezeu"