Antena Meniu Search
x

După masa de Crăciun, românii au invadat sălile de fitness. Recomandarea antrenorilor pentru cei care vor să slăbească până la Revelion

Crăciunul înseamnă, obligatoriu, o masă îmbelşugată! Doar că, în câteva zile, e Revelionul, aşa că românii care au exagerat cu sarmalele au invadat sălile de fitness. Cei care au vrut să profite de vremea mult prea caldă de afară, au ales să facă mişcare în parc. Antrenorii recomandă celor care vor să piardă măcar unul sau două kilograme până la Revelion să nu exagereze cu greutăţile. În caz contrar, ar putea interveni accidentări. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 26.12.2023, 19:40

Vezi și

Spaţiile amenajate pentru fitness din parcurile din Capitală s-au umplut de la prima oră.

Cosmina Balint, reporter Observator: În a doua zi de Crăciun majoritatea sălilor de sport sunt închise, însă cei care vor sa se mențină în formă ori sa se pregătească pentru petrecerea de revelion au gasit o varianta. Au iesit să faca miscare în aer liber.

Tânăr: Şi în prima zi de Crăciun tot la antrenament am fost, şi după .Mâine voi merge la Constanţa să prind anul nou acolo.

Alţii au optat pentru patinoare sau pentru pistele de atletism.

Tânără: Deja nu mai pot, sunt obosită.

Reporter: Daţi masa jos de Crăciun?

Tânără: Da, salata de boeuf!

Aglomeraţie în sălile de fitness, după mesele de Crăciun

Cei care au mers în săliile de fitness speră să scape de kilogramele în plus prin intermediul antrenamentelor intense. Antrenorii le sugerează să aleagă exerciţiile cardio, pentru că lucratul cu greutăţi mari poate duce la producerea unor accidentări.

Cosmina Balint, reporter Observator: Treizeci de minute de alergare pe banda la o intensitate de 10 km la ora ne ajută să ardem aproximativ 200 de calorii adică o porţie de sarmale.

Laura Alexe, antrenor fitness: Este bine să fie ceva uşor, un antrenament care să angreneze toate grupele musculare şi să nu vă ieşiţi foarte mult din zona de confort. E foarte important să faceţi o încălzire parte cardio după care fiecare ce îşi doreşte. Eu recomand zona de aparate, mai ales dacă sunt persoane începătoare.

În orice caz, foarte mulţi români s-au grăbit să-şi facă abonamente la sălile de fitness, pentru că - de anul viitor - totul va fi mai scump.

Laura Alexe, antrenor fitness: Am avut o cerere crescută până în perioada sărbătorilor, iar cei care sunt interesaţi încă mai au puţin timp la dispoziţie până când se vor majora preţurile. Este bine pentru cei care îşi doresc să vină de la anul să facă pasul un pic mai devreme.

Preţurile abonamentelor la sălile de fitness vor creşte din cauza TVA, care - din ianuarie - se majorează de la 5 la 19 procente. Asta înseamnă că un abonament care astăzi costa 250 de lei, anul viitor va ajunge la 290 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » După masa de Crăciun, românii au invadat sălile de fitness. Recomandarea antrenorilor pentru cei care vor să slăbească până la Revelion