Antena Meniu Search
x

După temperaturi de primăvară, meteorologii anunţă ploi, ninsori şi viscol! Ce se va întâmpla cu vremea în Bucureşti, în următoarele ore

Schimbare radicală a vremii în orele următoare. După temperaturi neobişnuit te ridicate pentru luna februarie, trecem direct la ploi, vânt şi chiar viscol. 

Schimbare radicală a vremii în orele următoare. După temperaturi neobişnuit te ridicate pentru luna februarie, trecem direct la ploi, vânt şi chiar viscol. 

Meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru mai multe zone ale ţării, pentru Bucureşti ANM anunţând ploi şi vânt puternic.

Din această seară până mâine, la ora 20.00, vor fi ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

Începând de sâmbătă seara, la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. 

În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei. Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50...55 km/h.

Mai mult, este şi pericol de inundaţii în 15 judeţe, motiv pentru care inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au luat măsuri speciale.

Cum va fi vremea în Bucureşti în weekend

Prognoza meteo - Sâmbătă

În Capitală, va ploua slab, iar cerul va fi cam noros, însă maxima ajunge la 15 grade, minima înregistrată fiind de 3 grade Celsius.

Temperatura  minimă, mult mai ridicată decât în mod obișnuit la această dată, va fi de 2...3 grade. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 februarie, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât normal la începutul lunii februarie, astfel că maxima va fi de 14...15 grade (valori cu peste 10 grade mai mari decât media climatologică a datei).

Cerul va avea înnorări temporare și vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, dar slabe cantitativ, în special seara.

Vântul va sufla în general slab la începutul zilei, apoi va deveni moderat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vor fi ploi temporare, ce vor avea și caracter de aversă (sub 5…6 l/mp). Vântul va avea intensificări temporare de până la 40...45 km/h. Temperatura minimă, cu mult peste cea normală la această dată, se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Prognoza meteo - Duminică

Duminică, 4 februarie, deşi în scădere față de ziua precedentă, valorile de temperatură se vor menține peste cele normale pentru prima decadă a lunii februarie.

Maxima se va situa în jurul a 9 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări de până la 40...45 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » După temperaturi de primăvară, meteorologii anunţă ploi, ninsori şi viscol! Ce se va întâmpla cu vremea în Bucureşti, în următoarele ore