Antena Meniu Search
x

Video Durere printre fanii Cargo și ai rock-ului românesc, după moartea lui Adi Bărar: "Nu se poate înlocui cu nimeni și cu nimic"

Coronavirusul a făcut linişte în lumea rock: fondatorul şi liderul trupei Cargo a murit. Adi Bărar a luptat 10 zile cu boala în secţia de terapie intensivă a spitalului din Timişoara. I-au stat alături prieteni vechi, medici renumiţi. În zadar, însă: astăzi a pierdut bătălia.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 08.03.2021, 19:34

Vezi și
  • Sute de mii de fani îl vor plânge în case, singuri, pe Adi Bărar
  • Nu-l vor putea conduce pe ultimul drum, Timişoara fiind oraş carantinat

Pe 14 februarie s-a întâlnit ultima dată cu fanii şi cu colegii de trupă Adi Bărar. A urcat pe scenă la Suceava în concertul care va rămâne ultimul în istoria Cargo cu Adi Bărar lider. A fost însă o întâlnire fatală pentru rockerul de 61 de ani. Nouă zile mai târziu a ajuns în spital în stare gravă infectat cu coronavirus. 

Adi Bărar a fost internat în 23 februarie în secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara după ce a fost confirmat cu COVID-19. Avea comorbidități, astfel ca a dezvoltat o formă severă a bolii. 

10 zile a luptat Adi Bărar pentru viață

I-au fost alături medici renumiţi din Timişoara, unii dintre ei prieteni de o viaţă

Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI: Spiritul rock reprezentat la cel mai înalt nivel de Adi și de trupa Cargo, ne-a contaminat pe noi foarte mult și a creat o legătură extraordinară, care este exprimată și de logo-ul pe care noi il purtăm, al secției noastre, și care este Anestezia Rocks.

Dorel Săndesc a sperat până în ultimul moment că poate fi salvat.

Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI: Țin minte cum Adi mi-a zis de la început: daca facem ceva împreună, să-l facem măreț. Și așa am si făcut, am făcut pentru prima dată un concert umanitar în care au cântat doar Cargo și Iris împreună pe scenă.

Înființată în 1985, Cargo nu a fost doar o trupă rock. A fost simbolul libertății pentru generații întregi. 

Angel Bizdoacă, fan Cargo: Ne-au fost sprijin si speranță si un ajutor extraordinar. Ne-au ajutat să sperăm într-o lume mai bună. Și vom putea trăi mult mai rock, mult mai liber. Cargo tot timpul a fost Cargo. O trupă pură, românească, adevărată.

Durere printre fanii trupei Cargo și ai rock-ului românesc

Fanii lui Adi Bărar privesc azi fotografiile și retrăiesc, printre lacrimi, amintirile. Timp de 25 de ani, Angel a urmărit Cargo prin toată ţara.

Angel Bizdoacă, fan Cargo: Un prieten extraordinar. Super deschis, nu se retrăgea, ne aștepta, dădea autografe cu toata plăcerea, făceam fotografii. E o pierdere extraordinară nu știu cum o sa facem față la un viitor concert Cargo.

Corneliu Vaida, prietenul lui Adi Bărar: Noi românii avem o vorbă care e urâtă din punctul meu de vedere și ne maschează mediocritatea: nimeni nu e de neînlocuit. Ei bine, dragi români, eu vă spun că Adi Barar e de neînlocuit. Nu se poate înlocui cu nimeni și cu nimic.

Adi Bărar iubea rockul și iubea Timișoara. Dan Negru îl cunoaşte de treizeci de ani. 

Dan Negru, prezentator TV: Îmi spunea mereu că poţi să fii important şi să ai notorietate naţională rămânând la Timişoara.

"Muzica lui va dăinui și el va dăinui prin muzică"

Corneliu Vaida, prietenul lui Adi Bărar: Adi Bărar, cel care a dus stindardul Timișoarei și a rockului românesc în toată țara, este o pierdere care nu se va putea niciodată înlocui, suplini. Dar muzica lui va dăinui și el va dăinui prin muzică.

Adi Bărar a compus, pornind de la versuri scrise pe un colt de șervețel, imnul cântat în fața uriașei Juventus Torino. Cântec devenit apoi simbolul orașului sau natal. 

Adrian Orza, prietenul lui prietenul lui Adi Bărar: Și-a luat șervețelul, a plecat, m-a sunat peste un timp și mi-a zis: hai până la mine acasă. Și m-am dus, a luat CD-ul, făcuse deja cu trupa, mi l-a pus să îl aud și mi s-a ridicat părul așa, pe spate, de emoție.

Dan Negru, prezentator TV: Cel mai cumplit şi cel mai crunt e că Adi Bărar nu va avea funeralii naţionale. Eu cred ca Adi trebuia si trebuie sa aiba parte de funeralii nationale. E un icon in lumea showbiz-ului românesc. Din păcate Timișoara e in carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Durere printre fanii Cargo și ai rock-ului românesc, după moartea lui Adi Bărar: "Nu se poate înlocui cu nimeni și cu nimic"