Antena Meniu Search
x

Video "E ca şi cum ne-ar trece glonţul pe lângă ureche". Gălăţenii, treziţi în miez de noapte de al treilea bombardament rusesc asupra portului Reni

Bombardament rusesc de proporţii în apropiere de România. Dronele au lovit din nou portul Reni, la 200 de metri de graniţa noastră, şi au făcut două victime în Ucraina. În miez de noapte, localnicii din Galaţi s-au trezit speriaţi de zgomotul exploziilor şi s-au temut pentru viaţa lor. Ministerul român al Apărării a monitorizat în timp real atacurile şi a anunţat că sporeşte măsurile de apărare împotriva unor posibile lovituri din est.

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 21:36

Vezi și

"Drona. Cade. Acum bubuie."

Primele explozii s-au auzit la Galaţi azi-noapte, în jurul orei 1:30, aproape aceeaşi moment la care a început şi ultimul atac rusesc asupra portului Reni, de acum două săptămâni. 

"Mamă, ce am prins-o pe asta."

Localnicii din Galaţi au sărit speriaţi din pat şi au văzut cerul colorat de exploziile din portul Reni. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan-Radu Brînzan, localnic: "După ora 02:00 am fost trezit de o bubuitură puternică care mi-a zgâlţâit şi geamurile. A urmat o serie de patru, cinci explozii în intervalul orar 02:30 - 03:30. Gândul m-a dus la războiul din Ucraina." 

Frica oamenilor din Galaţi s-a revărsat pe reţelele sociale, mai ales că trăiau al treilea bomardament rusesc din ultimele două luni. Se întrebau unii pe alţii dacă mai prind lumina zilei. "E ca şi cum ne-ar trece glonţul pe lângă ureche", s-a plâns o femeie.

Cum s-a desfăşurat atacul ruşilor?

Timp de trei ore, 25 de drone de fabricaţie iraniană au fost lansate asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră Reni şi Ismail. Apărarea antiaeriană a Kievului anunţă că a doborât 22 de aparate de zbor. Un depozit de carburant din oraşul Reni a luat foc după ce a fost lovit de o dronă. Localitatea bombardată de ruşi este la 15 kilometri de Galaţi, iar portul, unde a căzut drona, este la 200 de metri de malul românesc al Dunării. Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a susţine că noile atacuri nu au reprezentat un pericol pentru ţara noastră. 

Reacţia MApN după atacurile de la Reni: "Ministerul Apărării Naţionale continuă implementarea măsurilor de vigilenţă în spațiul naţional terestru, maritim și aerian."

Atacurile ruşilor asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene s-au înmulţit după ce Vladimir Putin a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ţării vecine. De atunci, porturile fluviale Reni şi Ismail au devenit principala cale de ieşire din ţară a grânelor ucrainene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "E ca şi cum ne-ar trece glonţul pe lângă ureche". Gălăţenii, treziţi în miez de noapte de al treilea bombardament rusesc asupra portului Reni