Antena Meniu Search
x

Video "Ea-şi pune un avocat, eu o să-mi pun zece. Va plăti cu siguranţă". Soţia inginerului ucis în tragedia din Iaşi vrea să-şi facă dreptate

Patru muncitori, spulberaţi de maşina unei şoferiţe în stare de ebrietate. Nu au avut nicio şansă să scape din accidentul cumplit petrecut la Iaşi, în noaptea de joi spre vineri. Îndurerată şi revoltată de lipsa de regret de care a dat dovadă femeia aflată la volan, găsită relaxându-se la mall, soţia uneia dintre victime cere să se facă dreptate. "Nu o să mă las. Ea-şi pune un avocat, eu o să-mi pun zece", promite văduva inginerului Ciprian D., o cunoscută cântăreaţă de muzică populară din Iași.

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 16:22

Vezi și

Accidentul cumplit provocat de o şoferiţă beată în Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, a îndoliat patru familii, iar alte trei trec acum prin clipe grele, măcinate de nesiguranţa că cei dragi vor supravieţui. Muncitorii răniţi sunt internaţi în spital, în stare critică, iar medicii nu pot garanta că starea lor se va îmbunătăţi. Unul dintre ei se află în continuare la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, la Terapie Intensivă, intubat şi ventilat mecanic, fiind sedat și urmând să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale. La același spital e internat și un bărbat de 53 de ani, care a suferit o fractură de gambă, în timp ce o altă victimă a tragediei a fost transferată la spitalul de Neurochirurgie. 

Accidentul cumplit din Iaşi, provocat de o şoferiţă beată. Patru familii îndoliate

Toți cei șapte muncitori erau colegi la o societate de drumuri din Iași, iar în noaptea fatidică lucrau pe stradă, la canalizări. O șoferiță care se urcase beată la volan a apăsat pedala de accelerație, a pierdut controlul direcției într-o curbă, a lovit un gard, apoi a ricoșat în grupul de muncitori. Camerele de supraveghere au filmat nenorocirea. Patru dintre cei șapte muncitori au sfârșit tragic, sub roţile autoturismului. Din cauza impactului puternic, toată smoala pe care o aveau în autoutilitară s-a prăbuşit peste ei. Momentele de dinaintea tragediei au fost surprinse, de asemenea, de camerele de supraveghere din oraş, iar imaginile arată cum şoferiţa goneşte pe şosea cu o viteză incredibilă.

După nenorocire, șoferița de 39 de ani a plecat relaxată. A fost găsită de polițiști după 12 ore, pe terasa unui mall. După audieri, tânăra a fost reținută, iar astăzi, instanța a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile. Femeia, care în noaptea de joi spre vineri a produs tragedia cu patru morți din Iași, era în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. După accident, a mers la spitalul de Neurochirurgie, dar a refuzat să fie internată. 

Pe acelaşi subiect

Soţia lui Ciprian, inginerul ucis în accident, promite să-şi facă dreptate

Văduva inginerului Ciprian D. nu are linişte după ce accidentul din Iaşi i-a răpit soţul pentru totdeauna. Aceasta, o cunoscută cântăreaţă de muzică populară, promite să nu aibă linişte până ce nu se va face dreptate, revoltată de ideea că şoferiţa ar putea scăpa nepedepsită. "În momentul în care am auzit că şi-a angajat un avocat renumit şi speră să fie salvată, că stătea pe terasă ... Am zis că vreau să-i transmit public, pe toate canalele media, că pe lângă scopul meu în viaţă de a-mi creşte copilul în continuare, aşa cum trebuie, următorul meu scop va fi ca această femeie să plătească ani grei de închisoare. N-o să mă las. Ea-şi pune un avocat, eu o să-mi pun zece. Şi ea va plăti cu siguranţă", a mărturisit soţia inginerului decedat.

Dincolo de suferinţa provocată de moartea partenerului său, femeia trece prin clipe grele văzând reacţia şoferiţei care i-a ucis soţul. "Nu ştiu dacă-i pasă, nu cred că-i pasă. Nu cred că înţelege nici în momentul de faţă ce tragedie a provocat. Cel mai bun om din lume ...", mai spune ea, înainte de a se retrage copleşită de lacrimi. Ciprian avea doar 47 de ani. Împreună cu soția și fiica lor, Daria, erau o familie fericită. Până în noaptea de joi spre vineri, când a murit nevinovat, părăsindu-și pentru totdeauna, fără voia lui, cele mai dragi ființe. Bărbatul va fi înmormântat duminică,19 iunie, la Cimitirul Petru și Pavel din Iași.

Artista și-a exprimat suferința şi printr-o postare pe Facebook, în care deplânge moartea soțului ei iubit. "De astăzi viața mea nu va mai fi la fel...Am avut cel mai iubitor soț care ar fi putut exista vreodată, poate nici nu am meritat toată iubirea și devotamentul pe care ni le-a oferit mie și fiicei noastre. Azi, cu sufletul sfâșiat de durere, amândouă îi promitem că vom merge înainte și vom ajunge acolo unde știm că și-ar fi dorit să ne vadă. Noi am fost rațiunea lui de a trăi, acum el va fi cel pentru care noi vom merge înainte, înfruntându-ne durerea și dorul. Nu te vom uita niciodată și știm că ne vei veghea mereu de acolo de sus! Te vom iubi mereu!", a scris ea pe rețeaua de socializare.

Patru muncitori au murit nevinovați în accident

Cei patru muncitori ale căror vieți au fost curmate într-o secundă aveau peste 15 ani de experiență în muncă. Cel mai tânăr împlinise luna trecută 45 de ani, alţi doi aveau 47 și 48 de ani, iar cea de-a patra victimă 54 de ani. Toţi s-au angajat la societatea de drumuri Citadin în acelaşi an, 2007. Dintre ceilalţi trei bărbaţi, care au fost răniţi, cel mai tânăr are 33 de ani şi este angajat la firma respectivă din luna martie. Nicolae - Ciprian, Ioan, Constantin şi Gheorghe sunt plânși acum de familiile lor, care se pregătesc să-i conducă pe ultimul lor drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Ea-şi pune un avocat, eu o să-mi pun zece. Va plăti cu siguranţă". Soţia inginerului ucis în tragedia din Iaşi vrea să-şi facă dreptate