Antena Meniu Search
x

Eclipsă parţială de soare în a doua zi de Crăciun (Video)

Fenomen spectaculos, considerat de unii un dar din partea Universului, în a doua zi de Crăciun. O eclipsă de soare a putut fi văzută în emisfera estică. Luna a acoperit centrul Soarelui şi a format în jurul discului un "inel de foc" care a luminat cerul nopţii.

de Redactia Observator

la 26.12.2019, 22:15

Vezi și

Fenomen spectaculos, considerat de unii un dar din partea Universului, în a doua zi de Crăciun. O eclipsă de soare a putut fi văzută în emisfera estică. Luna a acoperit centrul Soarelui şi a format în jurul discului un "inel de foc" care a luminat cerul nopţii. Oameni din toată lumea au călătorit în Emirate, în Indonezia şi în Singapore pentru a fi martorii evenimentului astonomic.

Timp de trei minute şi 40 de secunde, un "inel de foc" s-a format în jurul lunii. Explicaţia? Luna a fost mai departe de Pământ decât de obicei, şi a părut foarte mică pe cer. Când a ajuns în dreptul Soarelui, a blocat doar centrul discului solar. Fenomenul a putut fi observat din mai multe ţări din Asia şi Orientul Mijlociu şi a atras oameni din întreaga lume. 

În Indonezia, localnicii au organizat sesiune de rugăciune în aer liber. Credincioşii şi-au exprimat mulţumirea că au fost martori ai fenomenului astrologic.

Eclipsa a dat naştere unor mituri urbane pe care internauţii s-au grăbit să le testeze. Unul dintre acestea: ouăle pot sta drepte fără niciun fel de sprijin, doar pe timp de eclipsă. 

Iar în Pakistan, localnicii cred că eclipsele pot avea efecte benefice asupra sănătăţii.

Unii au calificat eclipsa drept "cel mai bun final al unei vacanţe de sărbătoare", iar alţii drept "un dar de Crăciun din partea universului".

Pe 11 august 1999 a avut loc o eclipsă totală de soare, ultima din secolul XX, şi a fost vizibilă şi din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Eclipsă parţială de soare în a doua zi de Crăciun (Video)