Antena Meniu Search
x

Video Surse: Cine sunt părinţii tinerilor care ar fi vândut droguri în liceele din Capitală. Dosarul, deschis după cazul elevelor găsite leşinate în baie

Cartelul drogurilor din licee, aşa s-ar putea numi cea mai nouă anchetă a procurorilor anti-mafia din Bucureşti. Trupele speciale au săltat astăzi o reţea de traficanţi, printre care elevi şi studenţi bănuiţi că vindeau droguri în colegii de top din Bucureşti. Printre suspecţi sunt copiii unor funcţionari guvernamentali şi colaboratori de la DNA. Investigaţia de amploare a început după ce mai multe eleve au leşinat în toaleta unei şcoli din centrul Bucureştiului. 

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 19:19

Vezi și

Rând pe rând, au răspuns la aceeaşi întrebare 22 de tineri care deveniseră traficanţi de droguri, cred procurorii. Piaţa lor de desfacere ar fi fost opt licee din Bucureşti, majoritatea cu pretenţii, unde învăţau elevi cu părinţi înstăriţi - printre ele Goethe, I.L.Caragiale şi Jean Monnet.

Suspect: Au intrat şi peste mine de dimineaţă, au făcut o percheziţie! Mie nu mi se pare normal. Sunt atâţia criminali, alţii vând kile şi i-au luat pe băietii ăştia că ce? Că fumează nişte iarbă? Aiurea. 

Cine sunt părinţii tinerilor audiaţi

În timp ce suspecţii erau audiaţi, părinţii lor încercau tot felul de argumente ca să îşi scape copiii. Printre cei audiaţi de procurorii anti-mafia sunt fiul unui secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe, al unui consilier guvernamental şi fiul unui colaborator al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, spun surse din anchetă. Mascaţii au percheziţionat astăzi locuinţele tuturor suspecţilor, sub privirile îngrozite ale părinţilor. În casele celor vizaţi, investigatorii au găsit majoritatea tipurilor de droguri şi barbiturice, de la xanax şi cannabis până la cocaină. 

Pe acelaşi subiect

Ofiţer BCCO: Aceştia au distribuit diverse cantităţi diverse de droguri unui cerc restrâns de persoane cunoscute, de încredere. Activităţile au fost întinse pe o mai lungă perioadă de timp fiind îngreuat de mediile şi locurile în care desfăşurau activitatea. 

Elevii ar fi ajuns dealeri de stupefiante ca să facă rost de bani pentru propriul viciu

Procurorii spun că elevii au ajuns dealeri de stupefiante ca să facă rost de bani pentru propriul viciu - aproape toţi sunt dependenţi de droguri. Mirajul banilor i-a împins să caute tot mai mulţi clienţi. Ajunseseră să distribuie şi în cluburi din Herăstrău şi Bănesa.

În liceele Hristo Botev, Traian şi Goethe, marfa clandestină se vindea pe hol, spun anchetatorii. Gramul de cocaină costa 400-500 de lei, iar canabisul 50 de lei. Operaţiunea "Meduza", cum au numit-o procurorii, este cea mai mare anchetă despre vânzarea stupefiantelor în şcoli. Investigaţia a început după ce trei eleve au leşinat în toaleta Şcolii Centrale - chiar colegii lor bănuiau că se droghează. 

Deşi elevii par să ştie harta drogurilor din şcolile Bucureştiului, ofiţerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate spun că nu au primit nicio sesizare de la vreun director. 

Vârsta consumatorilor de droguri scade îngrijorător

Elevă: Cumpăram de la şcoală. În şcoală se vinde foarte mult. Şi nu te vede nimeni.  

Reporter: Au făcut plângeri?

Ofiţer BCCO: Nu, nu avem aceste sesizări. Nici în scris, nici verbal, nici sub altă formă. 

Ramona Dabija, Agenţia Naţională Antidrog: Ultimul raport arată că 5% din populaţia elevilor de şcoală au consuat cel puţin o dată un anumit tip de drog. 

Statisticile oficiale spun că vârsta consumatorilor de droguri scade îngrijorător. Chiar şi elevi de clasa a cincea, adică de 12 ani, ajung consumatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Surse: Cine sunt părinţii tinerilor care ar fi vândut droguri în liceele din Capitală. Dosarul, deschis după cazul elevelor găsite leşinate în baie