Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Noi acuzaţii în cazul elevei bătute de îngrijitoare la şcoala specială din Cluj. Părinţii spun că nu e primul caz de violenţă

E anchetă de proporţii la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca, după ce o elevă a fost bătută cu pumnii şi ameninţată cu moartea de o îngrijitoare. Scenele violente s-au petrecut sub ochii altor copii. Întregul incident a fost filmat de un elev, care a trimis înregistrarea părinţilor.

de Redactia Observator

la 11.06.2018 , 21:02

E anchetă de proporţii la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca, după ce o elevă a fost bătută cu pumnii şi ameninţată cu moartea de o îngrijitoare. Scenele violente s-au petrecut sub ochii altor copii. Întregul incident a fost filmat de un elev, care a trimis înregistrarea părinţilor.

Încolţită lângă un zid, lovită şi ameninţată, eleva de clasa a şaptea nu are voce să ţipe după ajutor. Îngrijitoarea o atacă sub privirile altor copii. În loc să intervină, o altă angajată îl îndepărtează pe elevul care-i sare fetei în ajutor. 

Mădălina Turza, președinte CEDCD:

Vezi și

Ingrijitoarea care a batut-o pe micuta de clasa a 7-a a cerut verbal copiilor sa meargă la culcare. Copiii nu au înțeles, pentru că nu aud. 

Incidentul a avut loc aseară. În scurt timp, imaginile au ajuns la părinţii şi la prietenii copiilor, care au mers la şcoală în toiul nopţii. 

La 12 ore de la incidentul violent, directoarea şcolii nu a avut curiozitatea să vadă imaginile. 

Zoe-Anica Piontchevici, directoarea liceului 

Nu am reușit sa vad încă filmarea, acum va analiza consiliul de administratie. A fost o neînţelegere între copii și dansa a vrut să rezolve.

Fata frecventează cursurile Liceului Special de mai bine de 10 ani, iar părinţii ei spun că nu e prima dată când e victima abuzurilor. Ar fi chiar a patra oară când ar fi avut astfel de probleme.

Iulia Savoş, dirigintă:

Ca eleva, e foarte recalcitranta, nu e prima data cand am avut probleme, dar de fiecare data, cu multă consiliere, am reușit sa ajungem la niște soluții optime.

Bătaia de aseară nu ar fi un caz singular, spun alţi părinţi. 

Familia elevei a depus o plângere la Poliţie, iar conducerea liceului a deschis o anchetă. 

Îngrijitoarea a fost mutată pe un alt post, pentru a nu mai intra în contact cu copiii, până la terminarea verificărilor. Femeia riscă desfacerea contractului de muncă. 

Mădălina Turza apără drepturile copiilor cu dizabilităţi şi, în urma acestui caz, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj.

Mădălina Turza, președinte CEDCD

Femeia s-a supărat pentru ca a avut pretentia sa i se citească pe buze mesajul și a început sa o bata pe aceasta fetița, care era aproape de ea. Dar se întâmpla în mod repetat în acea școala.

Mihaela Ţone, psiholog: 

Copiii pot deveni irascibili, nervosi, pot plânge, pot la rândul lor sa agreseze alți copii sau inhiba. Şi atunci e nevoie de interventie psihoterapeutica pentru a depăşi asemenea momente.

Imaginile şocante s-au viralizat imediat pe internet şi revoltă sute de părinţi. Şi Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Noi acuzaţii în cazul elevei bătute de îngrijitoare la şcoala specială din Cluj. Părinţii spun că nu e primul caz de violenţă