Mai mult de un sfert dintre elevii claselor a VIII-a din judeţul Brăila sunt corigenţi sau repetenţi
Mai mult de un sfert dintre elevii claselor a VIII-a din judeţul Brăila nu au intrat în examenul de Evaluare Naţională. Motivul este că sunt corigenţi sau repetenţi.
Mai mult de un sfert dintre elevii claselor a VIII-a din judeţul Brăila nu au intrat în examenul de Evaluare Naţională.
Motivul este că sunt corigenţi sau repetenţi.
Astfel, dintr-un număr total de 2779 elevi înscrişi la începutul anului în clasa a VIII-a, în examenul de evaluare au intrat 2.048 elevi, respectiv 26,4%.
În luna mai, mii de părinţi şi ONG-uri din toată ţara au semnat o scrisoare deschisă adresată premierului, ministrului Educaţiei, precum şi factorilor de decizie din Senat şi Camera Deputaţilor, prin care solicită adoptarea de urgenţă a unor măsuri legale prin care să fie oprit aşa-numitul "fenomen Brăila", considerat un grav tip de excluziune practicat în şcolile din România.
În scrisoarea deschisă întocmită de 'Human Catalyst', o asociaţie non-guvernamentală pentru educaţie şi justiţie socială, este prezentat pe larg un fenomen care a cuprins şcoala românească şi care se manifestă mai ales în judeţul Brăila, respectiv interzicerea înscrierii în prima sesiune a examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat a elevilor cu rezultate slabe la învăţătură, pentru a nu trage în jos media şcolii respective şi, implicit, a judeţului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰