Antena Meniu Search
x

Elevii din ani terminali vor continua studiile cu prezenţa fizică, chiar şi în localităţile din scenariul roşu

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, vineri seară, că este permisă continuarea studiilor cu prezenţă fizică la şcoală pentru elevii din anii terminali, chiar şi în localităţile din scenariul roşu.

De Monica Palade la 05.03.2021, 21:09
Elevii din ani terminali vor continua studiile cu prezenţa fizică, chiar şi în localităţile din scenariul verde - Hepta

Decizia este valabilă doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, scrie în hotărârea CNSU din ședința de vineri.

Cîmpeanu, solicitare pentru CNSU

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze modificarea scenariilor astfel încât să fie permisă prezenţa fizică la cursuri pentru elevii din clasele terminale, chiar şi în localităţile intrate în scenariul roşu. El a dat exemplul Capitalei, unde s-a depăşit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori, care are 1.142 de clase terminale, iar conform calculelor aceasta ar însemna un număr maxim de 15.000 de elevi care ar fi prezenţi la ore.

Tot vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat şi lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic şi pentru care se impune carantina timp de 14 zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Elevii din ani terminali vor continua studiile cu prezenţa fizică, chiar şi în localităţile din scenariul roşu