Antena Meniu Search
x

Epidemiolog francez: Coronavirusul circulă mai rapid acum decât în primăvară

Coronavirusul se răspândeşte mai rapid acum decât în primăvară, în faza iniţială a pandemiei, a declarat, vineri, epidemiologul Arnaud Fontanet, consilier ştiinţific al guvernului francez, într-una dintre cele mai severe alerte emise până acum cu privire la amploarea celui de-al doilea val Covid-19 care a cuprins Europa.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.10.2020, 17:55

Epidemiolog francez: Coronavirusul circulă mai rapid acum decât în primăvară
Epidemiolog francez: Coronavirusul circulă mai rapid acum decât în primăvară - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Arnaud Fontanet susține că după relaxarea restricțiilor s-a creat un fals sentiment de securitate în ceea ce privește pandemia de Covid-19.
  • Epidemiologul francez mai spune că virusul se răspândeşte mai repede la frig pentru că acum petrecem mai mult timp în interior.

"Virusul circulă mai rapid decât în primăvară” a spus Arnaud Fontanet la postul BFM TV, atenţionând că lupta împotriva virusului va fi ”un maraton”, scrie Reuters.

Blocarea pe trei luni a Franței a ținut virusul sub control, a spus Fontanet, dar odată cu acest lucru a apărut un fals sentiment de securitate pe timpul verii, chiar dacă se înregistra deja o creştere a cazurilor de infectare.

"Şi apoi a venit o săptămână rece în septembrie şi toţi indicatorii au luat-o în direcţia greşită în toată Europa. Virusul se răspândeşte mai repede la frig pentru că noi petrecem mai mult timp în interior", a explicat el.

După toate probabilităţile, Franţa va depăşi vineri un milion de cazuri de infectare cu coronavirus, devenind a doua ţară europeană în această situaţie, după Spania.

Epidemiolog francez susține că impactul numărului mare de cazuri va fi resimțit în plin în spitale, unde ”personalul medical se va  regăsi într-o situaţie pe care o cunoaştem deja".

Ca şi alți experți medicali, Fontanet a explicat că sunt necesare în jur de două săptămâni pentru ca măsurile de izolare să aibă un impact.

"Este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul", a avertizat și Martin Hirsch, șeful spitalelor publice din Paris, la radio RTL. „Nimeni nu poate spune când vom atinge vârful infecțiilor”, a mai spus el.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Epidemiolog francez: Coronavirusul circulă mai rapid acum decât în primăvară