Antena Meniu Search
x

Episcopul Maramureșului și Sătmarului le-a spus credincioșilor ce să facă în noaptea de Paște: "Va fi cea mai frumoasă slujbă de Înviere din istoria lumii!"

Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Părintele Iustin, le-a spus credincioșilor ce să facă în noaptea de Paște: "Va fi cea mai frumoasă slujbă de Înviere din istoria lumii!", au reacționat oamenii care au auzit îndemnul preotului.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 06.04.2020, 09:43

Coronavirus în România
Episcopul Maramureșului și Sătmarului le-a spus credincioșilor ce să facă în noaptea de Paște: "Va fi cea mai frumoasă slujbă de Înviere din istoria lumii!" - Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Părintele Iustin, le-a spus credincioșilor ce să facă în noaptea de Paște: "Va fi cea mai frumoasă slujbă de Înviere din istoria lumii!", au reacționat oamenii care au auzit îndemnul preotului.

Din cauza pandemiei de Coronavirus, bisericile vor rămâne închise și de Paște. Slujba din noaptea de Înviere va fi oficiată de preoți în bisericile goale, credincioșii fiind obligați de Ordonața Militară dată în starea de Urgență să rămână acasă.

Părintele Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a vorbit duminică, din biserică, despre modul în care credincioșii vor participa la cea mai mare sărbătoare a creștinătății. 

"În mediul rural, Sfintele Paști pot fi duse acasă, în condiții de igienă totală, în pahar de unică folosință și în pungă. Credincioșii vor primi și o pastorală, cuvintele noastre de Paște. Vor fi pastorale simple, cuvântul să ajungă la dumneavoastră, să îl citiți, să vă bucurați, să vă mângâiați. În noaptea de Paște, după ce se vor trage clopotele, la ora 12, în toată românia creștină, când veți vedea că preoții vă îndeamnă Veniți de luați lumină!, să aprindeți toți lumânările. 

Pe acelaşi subiect

Ieșiți în curte, ieșiți în ogradă, nu rămâneți în casă, ieșiți în noapte. După ce preotul va zice de trei ori Veniți de luați lumină!, va zice atunci de trei ori Hristos a înviat și vom cânta împreună odată, și atunci toți de la țară, în toate curțile, în noapte, la ora 12, și cei de la blocuri, în oraș, să iasă în balcoanele blocurilor și să cânte toate orașele, toate localitățile, toate văile și toți munții din România creștină să răsune de imnul de biruință Hristos a înviat. Cred că și pandemia ar da înapoi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Să transformăm această situație într-o biruință, într-un gest care să cutremure lumea! Facem Paști duhovnicești, fără etalarea traistelor, a ținutelor. Ar fi unic, ar pătrunde lumina lui Hristos în tot internetul, ar vedea toatălumea cum trăiește România praznicul Învierii Domnului. Toată România se transformă într-o noapte plină de lumină! Amin!", a spus părintele Iustin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Episcopul Maramureșului și Sătmarului le-a spus credincioșilor ce să facă în noaptea de Paște: "Va fi cea mai frumoasă slujbă de Înviere din istoria lumii!"