Antena Meniu Search
x

Erou de ziua lui! Fetiţă de un an şi trei luni, salvată de la moarte de un poliţist din Iaşi

Un poliţist din Iaşi a devenit erou de ziua lui onomastică. De Sfântul Vasile, bărbatul a avut în vizită familia unui prieten. În timp ce copiii lor se jucau împreună, omul legii a observat că Sonia, fetiţa prietenilor săi începe să se înece. A fost momentul când a intervenit.

de Monica Palade

la 03.01.2023, 12:09

Pentru că ştia să acorde primul ajutor, a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic şi a reuşit să o aducă pe copilă în simţiri până la sosirea salvatorilor, salvându-i astfel viaţa. Povestea omului legii a fost relatată pe larg de colegii săi polişti pe pagina de Facebook.

Erou de ziua lui 

„Întamplarea cu final fericit a avut loc în prima zi a noului an. Consecințele puteau fi grave, dacă Vasile, un polițist ieșean nu ar fi acționat rapid, folosindu-și cunoștințele și know-how-ul pentru acordarea primului ajutor.

Astfel, de Sfântul Vasile, familia colegului nostru a fost vizitată de familia unui prieten.

Pe acelaşi subiect

Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinților, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetița prietenilor, în vârstă de un an și trei luni s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor și a intrat în convulsii urmate de stop respirator și pierderea cunoștinței.

Deoarece părinții au intrat în panică și nu au realizat ce se petrece, Vasile a luat imediat fetița, a așezat-o într-o poziție de siguranță și a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic.

În același timp a comunicat cu operatorii 112 și ulterior cu echipajul de pe ambulanță care l-au îndrumat în acordarea primului ajutor micuței și au sosit în 9 minute acasă.

Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetița a regurgitat și apoi a început să respire din nou. A fost preluată în siguranță de echipajul medical și transportată la spital unde și-a revenit complet.

Facem precizarea că agent șef adjunct Vasile Baciu, din cadrul Arestului I.P.J. Iași a urmat un curs de prim ajutor, organizat la nivelul Ministerului de Interne, fapt ce i-a permis să intervină prompt și eficient pentru salvarea Soniei. Fetița și părinții i-au mulțumit prietenului care i-au fost alături într-un moment critic din viața ei. Felicitări, camarade!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Erou de ziua lui! Fetiţă de un an şi trei luni, salvată de la moarte de un poliţist din Iaşi