Antena Meniu Search
x

Video "Erupe vulcanul!" Canalizările nu au mai făcut faţă ploilor şi au refulat. Apă de un metru pe unele străzi din Iaşi

Aproape jumătate de ţară a fost ieri sub cod portocaliu sau galben de vijelii şi ploi torenţiale pentru câteva ore. A fost suficient pentru ca străzile să fie acoperite din nou de ape, iar canalizările să refuleze în mai multe oraşe. A plouat atât de tare în Iaşi, încât pe anumite străzi apa depăşea un metru şi a luat cu ea numerele de înmatriculare ale maşinilor şi a paralizat traficul rutier.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.09.2022, 11:33

Vezi și

Preţ de o oră, a plouat torenţial în Iaşi. Străzile au fost acoperite de ape, iar traficul rutier a devenit un coşmar. Deşi oamenii au fost avertizaţi să rămână în locuinţe până se domoleşte ploaia, unii au fost surprinşi în mijlocul furtunii.

Canalizările din Iaşi nu au mai făcut faţă ploii şi au refulat

Canalizările nu au mai făcut nici ele faţă şi au refulat: "Erupe vulcanul! Şi eu cum trec?" Multe pasaje şi străzi au fost inundate, iar cale de trecere ... nu a mai existat. "Doar cei curajoşi au trecut în această seară pe aici. Cei mai mulţi dintre şoferi au făcut cale întoarsă din cauza apei care s-a adunat aici pe şosea. Canalizarea nu a mai făcut faţă", arată Clara Mihociu, reporter Observator.  

Curajul, însă, nu i-a ajutat pe toţi. Unii şoferi au rămas cu maşinile în drum: "A murit motorul meu. Sunt cu trei sferturi din maşină în apă". În unele locuri, apa depăşea şi un metru, iar multe maşini au rămas fără numere de înmatriculare. 

Pe acelaşi subiect

La Miroslava, furtuna a venit în timpul concertului susţinut de trupa Vunk cu ocazia sărbătoririi zilelor comunei. Trupa nu a dat înapoi şi a cântat pentru mulţimea care a avut curaj să rămână în faţa scenei. Alţii s-au adăpostit într-un cort. Furtuna a lovit încă din timpul zilei şi în alte oraşe din ţară. La Târgu Jiu, după o ploaie torenţială mai multe străzi au fost inundate, iar traficul a fost dat peste cap. 

Localnici din Dej, revoltați că o ploaie de 15 minute aproape a inundat orașul

După doar 15 minute în care s-au rupt norii, mai toate străzile din Dej s-au transformat în lacuri. Şuvoaiele au adus cu ele frunze şi crengi, care au înfundat canalizările. Speriaţi că le intră apa în case, localnicii au încercat să rezolve singuri problema. "Ruşine! Ruşine! Plătim atât impozit şi asta merităm?! Asta merităm?", se întreabă o localnică. Într-o altă parte a oraşului, pământul, îmbibat de atâta ploaie, a cedat, iar un zid de sprijin s-a prăbuşit în curţile unor localnici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Erupe vulcanul!" Canalizările nu au mai făcut faţă ploilor şi au refulat. Apă de un metru pe unele străzi din Iaşi