Antena Meniu Search
x

Meteo: Cod galben de ploi, emis de ANM în 32 de judeţe. Vremea în România, 10 septembrie 2022

Vremea în România, 10 septembrie 2022. Nu ducem lipsă de ploi, nici sâmbătă. După ce au prognozat pentru ziua de vineri precipitaţii, grindină şi vijelii în jumătate de ţară, meteorologii ANM au emis un cod galben valabil în 32 de judeţe, integral sau doar în anumite regiuni, începând de astăzi, ora 10:00, până seara, la 23:00.

de Redactia Observator

la 10.09.2022, 10:18

Avertizare meteo de vreme rea în mare parte din România. Meteorologii au emis sâmbătă, 10 septembrie, cod galben de ploi abundente, valabil în cea mai mare parte a zonei montane şi în Maramureș, Moldova, Dobrogea, local în nordul Transilvaniei, dar şi în Muntenia. Atenţionarea meteo intră în vigoare astăzi, începând cu ora 10:00, şi este valabilă până sâmbătă seara, la ora 23:00.

Vremea 10 septembrie 2022. Prognoza METEO

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, local în nordul Transilvaniei, în Muntenia și la munte vor fi perioade cu averse torențiale. În regiunile sud-estice, după-amiaza și la începutul nopții vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării.

Pe acelaşi subiect

Frig și ploi în România, în următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 septembrie - 10 octombrie 2022. Specialiștii anunță frig și ploi, până la sfârșitul lunii. 

Prognoza meteo 12 - 19 septembrie 2022

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice, centrale și nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, precum și în extremitatea de sud-est a țării, dar și local deficitar în sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Vremea 19 - 26 septembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza meteo 26 septembrie - 3 octombrie 2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 3 - 10 octombrie 2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Meteo: Cod galben de ploi, emis de ANM în 32 de judeţe. Vremea în România, 10 septembrie 2022