Antena Meniu Search
x

Escrocherie în numele ASF. "Nu apelați înapoi și nu furnizați informații personale în urma unui apel primit"

Autoritatea de Supraveghere Financiară atrage atenţia asupra faptului că în ultima perioadă au apărut în spaţiul public persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai Autorităţii şi care contactează cetăţenii fie prin email, fie telefonic, oferind recomandări de investiţii şi solicitând, în acelaşi timp, plata unor sume de bani.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 15:02

Escrocherie în numele ASF. "Nu apelați înapoi și nu furnizați informații personale în urma unui apel primit" - Hepta

Dacă aţi fost contactaţi de astfel de persoane trebuie să ştiţi că Autoritatea de Supraveghere Financiară nu iniţiază astfel de demersuri nici prin email, nici telefonic, nu oferă sfaturi de investiţii, nu solicită sume de bani şi nici date cu caracter personal, avertizează ASF.

Redăm mai jos, integral, comunicatul Autorității de Supraveghere Financiară:

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția asupra acestui spațiu public, persoane care pretind că sunt reprezentate ai Autorității și care contactează cetățenii fie prin email, fie telefonic, oferind recomandări de investiții și solicitând, în același timp, plata unor sume de bani. Dacă ați fost contactați de astfel de persoane trebuie să știți că Autoritatea de Supraveghere Financiară nu inițiază astfel de demersuri nici prin email, nici telefonic, nu oferă sfaturi de investiții, nu solicită sume de bani și nici date cu caracter personal.  

Pentru a vă proteja de astfel de inițiative frauduloase trebuie să abordați cu precauție orice telefon sau e-mail pe care-l primiți și să verificați toate adresele de la care ați fost contactați.

Pe acelaşi subiect

Trebuie să știți că cei care vă îngrijesc apelează la astfel de metode ilegale pot clona website-ul ASF și pot altera informațiile originale. Website-urile nou create pot fi convingătoare, deoarece conțin elemente de identitate vizuală similare cu cele reale și includ foarte multe link-uri și informații de contact copiate de pe website-ul oficial al Autorității. Pentru a vă asigura că un site este autentic, verificați adresa (URL) care apare în bara de adrese din partea de sus a paginii web. Adresa URL a site-ului oficial al ASF este: https://asfromania.ro/

Cum depistați dacă ați fost contactat în mod fraudulos

  • de obicei, apelurile telefonice primite sunt de la un număr de telefon mobil care aparține altui stat;
  • adresa de email este a unui cont de tip Hotmail, Yahoo, Gmail etc.;
  • de multe ori comunicările în scris conțin greșeli gramaticale sau de ortografie;
  • adresa website-ului și/sau denumirea contului de rețea socială pot conține mici schimbări față de cele oficiale, ca de exemplu semne de punctuație suplimentare.

Recuperați că terminația adreselor de email aparținând angajaților ASF este @asfromania.ro, iar conturile oficiale de social media ale ASF sunt:

Facebook - https://www.facebook.com/asf.romania

LinkedIn - https://www.linkedin.com/company/autoritatea-de-supraveghere-financiar%C4%83/

Twitter - https://twitter.com/asf_romania

YouTube - https://www.youtube.com/@asfromania5180

TikTok - https://www.tiktok.com/@asf_romania

Instagram - https://www.instagram.com/autoritateadesupraveghere_fin/

ASF a adoptat o serie de măsuri pentru a împiedica copierea și utilizarea în mod fraudulos a adreselor de e-mail ale angajaților, însă există posibilitatea ca persoane care apelează la ilegale să vă inducă totuși în eroare. Pentru a vă proteja de tentativele de fraudă, nu furnizați nicio informație personală în urma unui apel primit și nu apelați înapoi date de contact pe care le furnizează apelan! Dacă aveți un apel suspiciuni, întrerupeți imediat comunicarea. Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactați-ne telefonic (0800.825.627/021.668.1208) sau prin email ( [email protected])".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Evenimente » Escrocherie în numele ASF. "Nu apelați înapoi și nu furnizați informații personale în urma unui apel primit"