Antena Meniu Search
x

Video Esplanadă în faţa Gării de Nord, ultima idee a autorităţilor, în timp ce călătorii încă se confruntă cu mizeria din trenuri şi sălile de aşteptare

Pe-afară vopsit gardul, înăuntru leopardul. Pare că s-au rezolvat toate problemele cu care se confruntă călătorii din Gara de Nord, acum se lucrează la delicateţuri. Ultima idee: esplanadă în faţa gării. Asta în timp ce tencuiala cade de pe ziduri, iar oamenii sunt obligaţi să suporte o mizerie greu de descris pe peroane şi în sălile de aşteptare.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 13.04.2021, 20:56

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

A plecat un tren din gară şi odată cu el şi promisiunile din ultimii ani. Cea mai importată dintre ele: modernizarea Gării de Nord pentru campionatul european de fotbal. Un proiect care a rămas doar la stadiul de vorbe.

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor: Toată modernizarea costa undeva. În jur de 30, 40 milioane de euro. Era pe fonduri europene iar banii pentru studiul de fezabilitate erau alocaţi. Din păcate nu l-a continuat nimeni.

Gara a rămas la fel, un focar de infecţie 

Tânăr: Pe jos, e mizerie, si la băi. Cum ieşim din gară dăm de oamenii străzii iar seara, sincer să fiu, nu pot să spun că mă simt în siguranţă.

Reporter: Cum vi se pare că arată Gara de Nord din Capitală?

Bărbat: Neschimbată!

Iar trotuarul rulant care micşora distanţa dintre Gara de Nord şi Gara Basarab la un minut e muzeul neputinţei. Construit în urmă cu opt ani, a funcţionat doar un an. Vandalizările repetate l-au ţinut închis.

Trotuarul rulant din Gara de Nord, o investiţie pierdută, în valoare de 11 milioane de lei. Toată această zonă a fost vandalizată anul trecut iar acum a fost închisă de autorităţi în loc să fie reparată. Acelaşi dezastru şi-n exterior. Fără reparaţii de ani buni, pare o ruină.

Localnic: Acum 2 ani de zile au inchis aici gardul ăsta că au zis că tencuiala de aici cade. Într-un cuvânt? Lamentabil. Mizerie, neîngrijită, nevopsită de ani de zile.

Localnic: Eu am lucrat aici în 64.

Reporter: Cum era gara în 64?

Localnic: Cam tot la fel. Mai întreţinută atunci, că era mai nouă.

Autorităţi noi, alte promisiuni. Ultima idee: desfiinţarea a şase benzi de circulaţie pentru construirea unei esplanade în faţa gării. Tot în stadiul de vorbă e.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: O gară are nevoie de o esplanadă, de un spaţiu mare unde ne întâlnim.

Ca de obicei, primul vinovat e greaua moştenire

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Din păcate, eu nu am găsit în sertarul ministerului un plan, o viziune.

Din 14 miliarde de lei pe care le are Ministerul Transporturilor la dispoziţie în acest an, 1,4 miliarde sunt pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Esplanadă în faţa Gării de Nord, ultima idee a autorităţilor, în timp ce călătorii încă se confruntă cu mizeria din trenuri şi sălile de aşteptare