Antena Meniu Search
x

Video Esports Iaşi 2023. Mesajul Anei Dumbravă, cea mai bună jucătoare de CS GO din lume

700 de gameri profesionişti din toată lumea vin la Iaşi, la Campionatul Mondial de E-sports. România este reprezentată de jucători valoroşi, care vor lupta pentru premii în valoare de 500 de mii de dolari. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.08.2023, 20:33

Vezi și

Jucători profesionişti din 121 de ţări de pe toate continentele vor concura la trei categorii: jocuri pe computer, pe consolă şi pe telefoane mobile. Omar Aliwi este unul dintre reprezentanţii României. Născut din mamă româncă şi tată sirian, are în CV mai multe titluri de vicecampion la Dota 2. 

Omar Aliwi / "w33", jucător profesionist Dota 2: Foarte multă muncă, îţi ocupă cam toată ziua şi toată viaţa, dacă vrei să te joci. Eu de exemplu, nu pot să mi-l scot din gând.

Reporter: Cum ar fi să câştigi un titlu aici în România?

Omar Aliwi / "w33", jucător profesionist Dota 2: Ar fi incredibil, ar fi de vis.

Pe acelaşi subiect

Cea mai bună jucătoare de Counter Strike GO din lume va fi căpitana reprezentativei feminine a României

Cea mai bună jucătoare de Counter Strike GO din lume, românca Ana Dumbravă, va fi căpitana reprezentativei feminine a României. 

Ana Dumbravă, jucătoare profesionistă CS-GO: Sunt şocată, dar într-un mod pozitiv, să am şansa să particip la mine în ţară, să am publicul lângă mine. Şi sper să facem România mândră. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Scena principală are o deschidere de aproximativ 40 de metri. Aici cei mai buni jucători din lume la Counter Strike spre exemplu vor urca pentru a-şi apăra titlul sau pentru a încerca să îl câştige. În timp ce se joacă, de aici de pe scenă, tot ceea ce fac, se va vedea pe ecrane.

Pregătirile pentru campionatul de E-sports încep cu mult timp înainte: Se antrenează şi 8 ore pe zi

Pregătirile pentru campionatul de E-sports încep cu mult timp înainte. Unii concurenţi întră în cantonamente, ca sportivii profesionişti.

Remus Petca, manager/coach echipa naţională a României: Se antrenează cam în jur de 8 ore pe zi, dacă nu şi mai mult. Ei au un ritm constant de antrenament. Nu exista niciun fel de pauză. Zi lumină, inclusiv în timpul sărbătorilor, poate Crăciunul să-l sărim sau Revelionul.

Proiect de lege pentru recunoaşterea sporturilor electronice în România

Mai mulţi parlamentari PNL au depus un proiect de lege pentru recunoaşterea sporturilor electronice în România. 

Cristian Nistor, manager campionat mondial E-sports Iaşi: E-sports-ul trebuie recunoscut ca sport de performanţă. Aducând acest campionat în Iaşi, în România, ne dorim ca legislativul să conştientizeze necesitatea acestei legislaţii şi să grăbească puţin lucrurile pentru a avea domeniul reglementat. 

Piaţa jocurilor pe calculator din România a crescut spectaculos în ultimii zece ani. Vânzările au crescut de aproape opt ori şi au ajuns anul trecut la 800 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Esports Iaşi 2023. Mesajul Anei Dumbravă, cea mai bună jucătoare de CS GO din lume