Antena Meniu Search
x

Video Evoluţia YouTube-ului la noi, de la Bahoi şi "perversa de pe Târgu Ocna", la 150 de români cu cel puţin un milion de abonaţi

Pe unii i-a îmbogăţit, pe alţii i-a făcut celebri. Iar pe noi toţi ne-a ajutat să vedem lumea cu alţi ochi. Peste 12 milioane de români se uită, în fiecare lună, pe youtube - pentru reţete de mâncare, jocuri, meditaţii la română, muzică, interviuri, distracţie sau chiar slujba de duminică. Fix acum 10 ani s-a dat "play" acestui mare fenomen mondial şi în România.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 30.03.2023, 20:58

Vezi și

Bahoi: Hai, filmează, şi ţii aici. Filmează frumos. Aici? Da. Vezi, să nu apeşi pe niciun buton. Merge secundele? Da.

Secundele au mers. Şi aşa s-a născut unul dintre primii vlogeri ai României. Când nici el, nici România, habar n-aveau ce înseamnă asta. 

Bahoi: Îmi bate inima. Bahoi de la Constanţa, ăsta care mă filmează, ia, dă, să mă uit la secunde. Da, se duc secundele, aoleo. 

Drumul spre celebritate este pavat pe Youtube 

Pe acelaşi subiect

Daniel Alexe, zis Bahoi, e azi o legendă. Are propriul canal de youtube, urmărit de 30 de mii de oameni. 

Bahoi: Eu nu mi-am închipuit să mă ridic, că nu mă simt ridicat prin youtube dar dacă faci ceva şi lumea devine, începe să te placă, dacă nu, asta e. 

Raţionamentul e, deci, simplu. Pe youtube, lumea te place sau nu. Exemplificare.  

Perversa: Doi indivizi dintre ei m-au apostat cu o bâtă. Mi-a dat cu bâta în antebraţ. Eu m-am chinuit foarte mult să fac antebraţul ăsta, ei mi-au dat de m-a julit. Şi acum, după ce mi-au dat ei cu bâta, am pus mâna şi am luat bâta şi i-am dat lu' unu în faţă şi lu' altu i-am dat perversa ca pe Tg Ocna, aici.

Personajul a devenit imediat o vedetă. Iar vorba "perversă ca pe Târgu Ocna" a intrat în folclorul urban. Dintr-o întâmplare. 

Reporter-Perversa: De 2 luni de zile nimeni nu vorbeşte altceva decât despre clipul tău de pe youtube.

- Eu şi Elodia, atât.

Absolut senzaţionale personaje şi memorabile aceste clipuri. Aşa s-a ajuns ca România să aibă peste 150 de canale de youtube cu peste 1 milion de abonaţi. Practic, nu e om care să aibă internet şi să nu acceseze această platformă. Mai exact, 12 milioane de români intră lunar pe youtube. Atenţie, vorbim doar despre adulţi. Asta în condiţiile în care cel mai urmărit creator de conţinut din România, la nivel internaţional, este un canal pentru copii, LooLoo Kids, care a depăşit 53 de milioane de subscribers şi 31 de miliarde de vizualizari.  În schimb, dacă vorbim despre artişti, Inna este cea mai populară cântăreaţă din România la nivel global, cu peste 7,6 milioane de subscribers şi 4,5 miliarde de vizualizări.

Dan Oros – marketing manager Google România: Dacă vrei să înveţi cum să faci o prăjitură sau cum să îţi faci cravata, intri pe YouTube, vei găsi acolo aceste informaţii. Este cu siguranţă al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, după Google.

Oamenii caută pe youtube orice - ştiri, tutoriale, design, fotografie, sport, religie, jocuri, educatie, informaţie. Iar creatorii de conţinut ştiu exact ce să le ofere. Pentru că le asigură un venit garantat.  

Elisabeta Moraru – CEO Google România: Bani se fac pe Youtube de către cei care crează conţinut şi au un numpr mare de urmăritori. Există posibilitatea de a avea parteneriate cu brand-urile şi există şi posibilitatea de publicitate care rulează înainte de începerea conţinutului realizat de creatori şi ei primesc o parte din acele venituri.

Se spune că se trăieşte bine din youtube. Sau după ce atragi suficent atenţia şi devii celebru.

Petrache: Mă numesc Petrache Adrian Mihai şi sunt primul bărbat din familia mea care a dat bac ul şi l-am luat cu 9 şi 13.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Evoluţia YouTube-ului la noi, de la Bahoi şi "perversa de pe Târgu Ocna", la 150 de români cu cel puţin un milion de abonaţi