Antena Meniu Search
x

Examenele fraudate la Spiru Haret erau aranjate în parcarea instituţiei

Detalii uluitoare ies la iveală în dosarul examenelor fraudate la Universitatea Spiru Haret. Suspecţii sunt în faţa judecătorilor în aceste momente.

de Redactia Observator

la 19.12.2019, 20:20

Vezi și

Detalii uluitoare ies la iveală în dosarul examenelor fraudate la Universitatea Spiru Haret. Suspecţii sunt în faţa judecătorilor în aceste momente.

Procurorii spun că prorectorul Universităţii Spiru Haret şi alţi şase angajaţi cereau de la studenţi bani sau produse alimentare. În schimbul lor, candidaţii treceau toate examenele, iar la finalul anilor de studiu obţineau şi diplomele de absolvire. 

În referatul prin care se cere arestarea, anchetatorii au ataşat şi transcripturile discuţiilor dintre angajaţii universităţii şi studenţi. Din convorbiri reiese că se cereau zeci de litri de vin şi ţuică, porc pentru masa de Crăciun şi bani. Până la 1500 de euro, de la fiecare student, pe motiv că sunt mulţi profesori şi multe examene de trecut. 

Tranzacţiile se făceau în parcare, spun procurorii. Şedinţa de la Tribunalul Bucureşti este în desfăşurare. Fiecare suspect ia cuvântul în faţa instanţei iar la final, judecătorii vor decide dacă emit mandate de arestare preventivă pe numele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Examenele fraudate la Spiru Haret erau aranjate în parcarea instituţiei