Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Reacţia jandarmeriţei prinse cu droguri în geantă: "Nu am nicio vină". Şi-a luat concediu şi merge la psiholog

Din purtătoare de cuvânt, purtătoare de stupefiante. O angajată a Jandarmeriei Române a fost prinsă de poliţie cu mai multe pliculeţe cu prafuri în geantă. Ar fi vorba despre cocaină, însă analizele de laborator vor arăta fără dubiu dacă sunt sau nu droguri. Tânăra a declarat în exclusivitate pentru Observator că plicurile ar fi ale unei prietene. După incident, tânăra şi-a luat concediu de odihnă şi este consiliată de un psiholog.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 21.11.2023, 20:56

Vezi și

Andreea Cătălina Bumbac, jandarmerița: Tot ceea ce s-a întâmplat, tot ceea ce pot să vă spun este că doar am fost omul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Eu nu am absolut nicio vină. Nu erau ale mele.

Astfel se apără fosta purtătoare de cuvânt de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. După o noapte de club şi un after party până la 8 şi jumătate dimineaţa, jandarmeriţa a plecat acasă cu taxiul. O însoţea un prieten. După colţ, o aştepau colegii ei de la secţia 18.

Cristina Filip, reporter Observator: Dupa nici 150 de metri maşina a fost oprita de politie. In speranta ca nu va fi controlata, tanara le-ar fi zis agentilor ca este purtatoarea de cuvant de la brigada de intervenţii speciale a jandarmeriei. N-a scapat insa de verificări. In geanta ei au fost gasite mai multe plicuri cu un praf alb, posibil substanţe interzise, dar şi o folie rulata folosita de obicei pentru prizarea drogurilor.

Dar şi o bacnotă de 200 de lei, folosită pe post de pliculeţ.

Pe acelaşi subiect

Cum se apără tânăra

Andreea Cătălina Bumbac, jandarmerița: Nu au fost ale mele. Au fost ale unei persoane care mi-a transmis un alt fapt. M-a rugat să îi ţin nişte bani, atâta tot. Nu am avut idee de ceea ce se întâmplă.

Cristina Filip, reporter Observator: Deci, practic, ţi-a dat banii şi în bani erau plicurile?

Andreea Cătălina Bumbac, jandarmerița: Da.

Cătălin Predoiu, Ministrul de interne: În acest moment bătălia cu drogurile pare a fi pierdută şi trebuie să o câştigăm.

Declaraţia ministrului de interne arată o realitate cruntă. Cazul Andreei Bumbac este încă un exemplu de om în uniformă care trece de cealaltă parte a legii. Tânăra a absolvit Dreptul la Academia de poliţie, iar de un an era angajata jandarmeriei. Timp de 2 luni, în iulie-august 2023, a fost purtătoarea de cuvânt a brigăzii de intervenţii speciale. Structura care sprijină procurorii antimafia la descinderile din dosarele de trafic de persoane, arme şi, culmea, droguri.

Ana Maria Burchi, Jandarmeria Română: Vrem să corectăm câteva informaţii apărute în spaţiul public cu privire la faptul că substanţele ar fi fost luate cu ocazia unor descinderi. Ofiţerul nu a participat niciodată la descinderi alături de colegii din cadrul brigăzii speciale.

Dar Andreea Bumbac ar mai fi fost în atenţia colegilor pentru consum de droguri. În noiembrie 2021 s-ar fi făcut o razie la Academie cu câini de urmă. Studenta ar fi dat de bănuit atunci când unul dintre patrupedele specializate în depistarea stupefiantelor ar fi mirosit-o.

După incidentul de duminică, tânăra şi-a luat concediu de odihnă: este consiliată de un psiholog şi şi-a angajat un avocat. Dosarul a fost preluat de BCCO, iar Jandarmeria Română a început propriile verificări.

Ministrul de Interne vrea o lege prin care la admiterea în academie prin care poliţiştii să fie testaţi antidorg anual

Ministrul de Interne vrea o lege prin care la admiterea în academie, dar şi ulterior, la încadrarea în funcţie, poliţiştii să fie testaţi antidorg anual.

Andreea Bumbac face parte dintr-o familie în care uniforma e o tradiţie. Tatăl ei a fost şef de stat major, iar mama - angajată Mapn. Cazul tinerei jandarmeriţe nu este sigular în structurile de odine publică: în septembrie anul acesta un poliţist din Braşov a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri. Iar anul trecut, un poliţist de la Rutieră din Craiova a fost trimis în judecată pentru trafic de stupefiante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Reacţia jandarmeriţei prinse cu droguri în geantă: "Nu am nicio vină". Şi-a luat concediu şi merge la psiholog