Antena Meniu Search
x

Anchetă la Jandarmerie după ce o angajată a fost prinsă cu droguri în geantă. Femeia primeşte consiliere psihologică

Jandarmeria a declanşat o anchetă după ce o angajată a fost prinsă cu droguri în geantă, în timpul unei razii în trafic. Femeia, sublocotentent al Brigăzii Speciale de Intervenție, se afla într-un taxi alături de o altă persoană, când a fost controlată de poliţişti. 

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 10:34

Anchetă la Jandarmerie după ce o angajată a fost prinsă cu droguri în geantă. Femeia primeşte consiliere psihologică
Anchetă la Jandarmerie după ce o angajată a fost prinsă cu droguri în geantă. Femeia primeşte consiliere psihologică

Conținutul au fost trimis la laborator pentru a se afla dacă este vorba despre droguri.

"La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar. De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile", au anunțat jandarmii, potrivit Mediafax

Jandarmeriţa beneficiează de consiliere psihologică

Ofițerul beneficiează de consiliere psihologică din partea specialiștilor din cadrul unității, au mai anunțat jandarmii.

Pe acelaşi subiect

"Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare. Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica această situație, acest moment ne arată că inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate, nu sunt imuni la provocările și ispitele societății. De asemenea, este important să subliniem că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implică membri ai propriilor structuri. Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate", a precizat Jandarmeria.

Cazul a fost preluat de reprezentanții BCCO București, în vederea continuării cercetărilor.

Femeia a spus că a primit plicurile de la o prietenă și nu știe ce conțin

Tânăra a fost oprită la un control de rutină în timp ce era în trafic. Polițiștii și colegii ei jandarmi au percheziționat-o, iar în geantă au găsit mai multe pliculețe cu o substanță albă, ce părea a fi cocaină.

Femeia a spus că acele plicuri i le-a dat o prietenă și nu știe ce conțin. Jandarmii au sesizat polițiștii de la anti-drog pentru ca substanța să fie expertizată. Tânăra lucrează chiar la Brigada Specială a Jandarmeriei, adică la structura care merge alături de polițiștii anti-drog la perchezițiile efectuate la traficanți.

Ea a fost timp de două luni și purtător de cuvânt al structurii, iar acum lucrează, potrivit unor surse, la departamentul Juridic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Anchetă la Jandarmerie după ce o angajată a fost prinsă cu droguri în geantă. Femeia primeşte consiliere psihologică