Antena Meniu Search
x

Exerciții de luptă în largul Mării Negre

Marea Neagră e extrem de agitată, zilele acestea. Peste două sute de militari români de pe Fregata Regina Maria se antrenează împreună cu militari din forţele navale ale Turciei, Ucrainei şi SUA.

Vezi și

 Marea Neagră e extrem de agitată, zilele acestea. Peste două sute de militari români de pe Fregata Regina Maria se antrenează împreună cu militari din forţele navale ale Turciei, Ucrainei şi SUA. Iar exerciţiile continuă până pe 16 decembrie.

Alături de fregata noastră, un distrugător american, o fregată turcească şi o navă auxiliară ucraineană participă la exerciţiile de luptă. Misiunea este alcătuită din două momente.

Prima parte a constat într-un exerciţiu împreună cu mai multe nave din alianţa NATO şi o navă aparţinând marinei ucrainene: activităţi comune pe mare, exerciţii de luptă anti-aeriană, exerciţii de luptă anti-submarin.

Pentru sutele de militari răspândiţi în largul mării, astăzi este deja a şasea zi de antrenamente. Şi n-a fost niciun fel de problemă.

Partea a doua a misiunii se va desfăşura în următoarele zile. Fregata "Regina Maria" va patrula alături de distrugătorul american USS ROS în Marea Neagră.

Înainte de toate, misiunea are rolul să întărească încrederea între aliaţi. Exerciţiile de antrenament se vor încheia peste cinci zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Exerciții de luptă în largul Mării Negre