Antena Meniu Search
x

Exerciţiu spectaculos de poliţie aeriană, la care au luat parte piloţi români şi canadieni

Avion suspect, interceptat pe teritoriul României! Este mesajul care a ridicat de la sol mai multe aeronave româneşti, dar şi avioanele de luptă F18 Hornet.

Vezi și

Avion suspect, interceptat pe teritoriul României! Este mesajul care a ridicat de la sol mai multe aeronave româneşti, dar şi avioanele de luptă F18 Hornet ale Forţelor Aeriene Canadiene. Nu vorbim de un conflict periculos, ci de un exerciţiu comun aerian.

În zbor, piloţii de luptă antrenaţi pentru misiuni de poliţie aeriană se apropie de aeronava inamică. Este un exerciţiu spectaculos deasupra norilor. La peste douăsprezece mii de metri altitudine. 

Într-o misiune de poliţie aeriană, imediat după interceptarea aeronavei suspecte, piloţii avioanelor de luptă încearcă să stabilească o modalitate de comunicare. Tocmai de aceea, prin balansarea aripilor, ei încaercă să determine pilotul aeronavei suspecte să îl urmeze la sol.

La exerciţiu au participat, alături de români, şi militari canadieni, prezenţi în ţara noastră până la finalul anului. 

Din forţele speciale canadiene, venite în ţara noastră pentru a învăţa să lucreze cot la cot cu românii, face parte şi Cristian Roşu: "Familia a emigrat, în decembrie 90, deci la un an după Revolutie, şi m-am decis, la 19 ani, să mă alatur armatei canadiene, ca fiind o institutie care apara democratia."

Cei aproape 200 de militari canadieni vor pleca din România la începutul lunii ianuarie. Cei care le vor lua locul vor fi piloţi şi tehnicieni din Forţele Regale Britanice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Exerciţiu spectaculos de poliţie aeriană, la care au luat parte piloţi români şi canadieni