Antena Meniu Search
x

Video Exerciţiu NATO, lângă Galaţi. Peste 700 de militari din 6 ţări au simulat acţiuni de luptă: "E parte din structura de apărare a flancului estic"

Peste 700 de soldaţi din Romania, Statele Unite ale Americii, Portugalia sau Franţa se antreneaza zi şi noapte în poligonul militar de lângă Galaţi, în cadrul unui exerciţiu NATO. Zeci de blindate şi avioane de luptă au intrat în acţiune, iar militarii au tras mii de focuri de armă, după un scenariu bine pus la punct

de Adrian Obreja

la 20.09.2022, 09:36

Vezi și

Din tranșee sau din blindate, militarii români și americani au tras mii de focuri de armă în poligonul din Smârdan, de lângă Galați. Totul face parte dintr-un amplu exercițiu militar NATO, gândit special pentru companiile de luptă. 

Constantin Paraschiv, locotenent-colonel: O companie este o subunitate de nivel tactic având în compunere 3-5 plutoane de lupta, in total între 80 și 150 de militari. Forțele aeriene din Canada contribuie de asemenea la acest exercițiu creând oportunitate pentru integrarea acțiunilor terestre cu cele aeriene. 

Peste 700 de soldați s-au adunat în poligon

În poligonul militar sunt peste 700 de soldați din Romania, Franța, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Polonia și Olanda.  

Pe acelaşi subiect

Peste 80 de mijloace tehnice au fost aduse în poligon. Blindate americane, portugheze, românești sau   franceze, de tip amfibie. Exercițiul din poligonul de luptă de la Smârdan va dura aproximativ două săptămâni. 

Benjamin, locotenent armata franceză: Ne antrenăm cu aliații aici, la Smârdan. Este parte din structura de apărare a NATO din flancul estic al Alianţei. Ne permite să ne antrenăm cu aliații pentru a atinge o operabilitate cât mai bună.

David Refan, căpitan armata americană: Provocarea legată de integrare face exercițul valoros. Ne-a provocat pe noi, sistemele noastre, ne-a provocat individual în multe feluri, pe soldați și pe mine, să fim mai buni. Asta e grozav la exercițiul Justice Eagle.

Scopul principal al exercițiului este de a creşte capacitatea soldaților de diferite naționalități de a colabora perfect în câmpul de luptă sub comanda unui singur conducător. De data aceasta, americanii au condus operațiunea. Exercițiul Justice Eagle se desfășoară anual pe teritoriul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Exerciţiu NATO, lângă Galaţi. Peste 700 de militari din 6 ţări au simulat acţiuni de luptă: "E parte din structura de apărare a flancului estic"