Antena Meniu Search
x

Video EXPERIMENT. Ce se întâmplă atunci când încercăm să reciclăm ambalaje prin sistemul garanţie-returnare

La trei luni după ce sistemul de garanţie - returnare a început să funcţioneze, unii români se plâng că dă, în continuare, rateuri. Unele aparate nu funcţionează, altele nu primesc toate tipurile de ambalaje. Sunt situaţii punctuale, care se vor rezolva pe parcurs, spun reprezentanţii sistemului, care insistă să mai încercăm să reciclăm. 

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 20:09

Vezi și

Am testat cât de simplu este să reciclăm ambalajele prin sistemul garanție – returnare. Primul aparat, primul rateu.

Femeie: Unele dintre aceste reciclatoare, nici nu funcţionează. Fie au recipientele pline, fie este o problemă legată de sistem. 

La al doilea aparat, lucrurile au mers bine. 

Pe grupurile de Facebook, unii oamenii povestesc experienţe neplăcute

Pe acelaşi subiect

"M-am plimbat cu un săculeț plin de sticle și nu am găsit niciun automat funcțional"

Cineva s-a plâns că ambalajele au fost respinse pe motiv că marca de apă de la care erau sticlele nu se vindea la supermarketul unde a vrut să le recicleze. 

Reprezentanţii sistemului garanţie - returnare admit că apar disfuncţionalităţi, dar spun că sunt situaţii punctuale, care nu trebuie să ne descurajeze să reciclăm.

Anca Marinescu, reprezentant SGR: Sunt probleme, ne sunt si nouă semnalate diverse probleme. Sunt probleme marginale. Sunt neînţelegeri punctuale. Unii dintre consumatori inca nu s-au familiarizat cu sistemul de ambalaj cu garantie, alti consumatorti au tot felul de disfuncţionalităţi în relaţia cu comerciantul. Nu înteleg cum se foloseste voucherul.  

Luna trecută au ajuns în magazine 180 de milioane de ambalaje cu sigla Sistemului Garanţie - Returnare, dintre care doar două milioane au fost returnate. Infim, în condiţiile în care sistemul îşi propune să recicleze anual şapte miliarde de sticle, pet-uri şi cutii de aluminiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 18 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » EXPERIMENT. Ce se întâmplă atunci când încercăm să reciclăm ambalaje prin sistemul garanţie-returnare