Antena Meniu Search
x

Experiment inedit, cu rezultat şocant: Britanici umiliţi de români, la cules de varză! Ai noştri, de zece ori mai rapizi decât ai lor (Video)

Televiziunea BBC a realizat un experiment inedit, după ce ferimierii britanici au fost arătaţi cu degetul că angajează doar culegători est-europeni.

Televiziunea BBC a realizat un experiment inedit, după ce ferimierii britanici au fost arătaţi cu degetul că angajează doar culegători est-europeni.

Greville Richards, care plantează varză la ferma sa din Cronwall, spune că angajează pentru muncile agricole în jur de 500 de oameni, majoritatea, într-adevăr, din Europa de Est. 

Dar nu o face pentru că ar avea ceva împotriva cetăţenilor britanici, ci pentru că est-europenii sunt mai productivi, iar el nu vrea să piardă bani.

Lucru demonstrat cu vârf şi îndesat în cadrul unui experiment pus la punct de televiziunea britanică BBC.

Tineri, cu vârste între 18 şi 23 de ani, originari din Plymouth, Devon, au fost duşi la ferma lui Richards şi puşi să culeagă varză. Iar rezultatul a fost mai mult decât şocant. 

După patru ore, în timp ce au fost filmaţi cum se vaită, ţipă de durere şi înoată în noroi, tinerii voluntari britanici au reuşit, cu chiu cu vai, să strângă 2000 de saci, echivalentul a 10.000 de verze.

Acceaşi cantitate de varză ar fi fost culeasă de români de zece ori mai rapid!

Hettie Burrows, o absolventă a Universităţii Cambridge, a recunoscut că a abandonat munca pentru a se încălzi în cabina tractorului. Asta, după ce s-a lăudat că a alergat două curse de maraton şi că este într-o formă fizică bună.

"Sincer, mă dor foarte tare mâinile, dar nu renunţ! Anul trecut, am alergat în două maratoane. Dacă am făcut asta, pot culege şi varză", a spus Hattie în faţa jurnaliştilor.

"Este greu, mîinile mele sunt prea mici, au îngheţat şi îmi curge nasul", s-a plâns şi Jennifer Brunt, 23 de ani, care lucrează în vânzări.

Ea a spus că o astfel de muncă îi încalcă drepturile de angajat.

Iar un tânăr de 18 ani, producător muzical, le-a mărturisit reporterilor BBC că, cel mai probabil, fermierul regretă că a fost de acord cu exerimentul pentru că pierde bani.

Un alt voluntar a declarat că nu concepe să culeagă varză două zile la rând, în timp ce o tânără a recunoscut că nu ar putea avea o astfel de slujbă.

Dar primul obstacol pentru tinerele britanice, chiar înainte de provocare, a fost faptul că li s-a spus că nu pot munci pe câmp machiate, din cauza umezelii care ar face ca rimelul, de exemplu, să curgă şi să le facă să arate care nişte "monştri".

Fetele nici nu au vrut să audă de aşa ceva. Nici gând să culeagă varză fără machiaj!

La finalul experimentului cu rezultatul mai mult decât umilitor pentru britanici, fermierul a spus că preferă culegătorii români sau bulgari pentru sunt mult mai eficienţi.

"Dacă lucram cu ei, dădeam faliment demult. De aceea prefer să angajez mână de lucru din est", a explicat Greville Richards.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Experiment inedit, cu rezultat şocant: Britanici umiliţi de români, la cules de varză! Ai noştri, de zece ori mai rapizi decât ai lor (Video)