Antena Meniu Search
x

Cum explică specialiștii fenomenul meteo spectaculos de la Sinaia

Imagini incredibile suprinse pe platoul Bucegi. Turiştii au privit fascinaţi un fenomen meteo spectaculos. O mare de nori a acoperit Valea Prahovei. Din vârful crestelor, turiştii au filmat albul infinit. Iar până să ajungă la 2.000 de metri altitudine, mulţi s-au simţit ca-ntr-un avion.

Vezi și

Imagini incredibile suprinse pe platoul Bucegi. Turiştii au privit fascinaţi un fenomen meteo spectaculos. O mare de nori a acoperit Valea Prahovei. Din vârful crestelor, turiştii au filmat albul infinit. Iar până să ajungă la 2.000 de metri altitudine, mulţi s-au simţit ca-ntr-un avion. Traversau un nor care nu se mai termina. 

Natura a pictat un tablou de poveste. Valea Prahovei s-a lăsat cufundată sub o mare densă de nori. Turiştii care au urcat la cota 2000 din Sinaia au crezut că visează când în faţa ochilor li s-a deschis această privelişte.  

O dată la câteva minute, deasupra marelui alb părea că plutesc cabinele pline de turişti, iar, curând, esplanada s-a umplut de oaspeţi miraţi şi grăbiţi să-şi scoată telefoanele pentru a imortaliza peisajul. Ana Maria a fost cea mai fericită. Fenomentul meteorologic rar a avut loc tocmai de ziua ei. 

Explicația Fenomenului meteo

Fenomenul se numeşte inversiune termică şi are loc din cauza diferenţei mari dintre temperatura din vale, de doar 2 grade Celsius şi cea de pe creste, unde termometrele arătau 16 grade. Plafonul de nori este ţinut la altitudine joasă de aerul cald de pe vârf, care nu-i dă voie să se ridice.

Până să ajungă să vadă imaginea de vis, turiştii au traversat o porţiune de ceaţă densă combinată cu burniţă şi frig. 

De miercuri, la munte, apar ninsorile. Pe creste se anunţă un sfârşit de săptămână cu viscol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum explică specialiștii fenomenul meteo spectaculos de la Sinaia