Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Explozia de la Dedeman Botoșani. Imagini filmate cu drona arată amploarea dezastrului

Explozie la Dedeman Botoșani. O explozie devastatoare, urmată de un incendiu, s-a produs în această dimineaţă la un magazin de bricolaj din Botoşani. Din primele informaţii, 13 persoane sunt rănite, cu arsuri, dintre care patru în stare foarte gravă, intubată. Misiunea este însă în dinamică. Având în vedere că explozia a avut loc în jurul orei 10, peste 100 de oameni, angajaţi şi clienţi, erau în magazin la acel moment. Din fericire, cei mai mulţi au reuşit să se autoevacueze. Autoritățile au activat imediat Planul Roșu de intervenție.

de Angela Bertea

la 07.06.2024 , 13:00

Ministerul Sănătății transmite că patru dintre răniții în explozia din Botoșani se află în stare gravă. Explozia a avut loc la un centru comercial din orașul Botoșani. Până în momentul de față s-au înregistrat 13 victime, dintre care patru în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați.

Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului.

Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

Vezi și

Reacția Dedeman, după explozia din Botoșani

Pe acelaşi subiect

Compania Dedeman a transmis că o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului.

"Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate.

Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital. Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop".

Dedeman este o companie din orașul Bacău, România care se ocupă cu vânzarea de materiale de construcții și produse de amenajare pentru casă și grădină.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Explozia de la Dedeman Botoșani. Imagini filmate cu drona arată amploarea dezastrului