Antena Meniu Search
x

Update Explozie puternică la un magazin Dedeman din Botoșani. 13 persoane rănite, între care patru în stare gravă. Elicopter Black Hawk trimis pentru răniţi

O explozie puternică s-a produs vineri dimineață la un magazin Dedeman din municipiul Botoșani. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a activat Planul Roșu de intervenție. Din primele informații, 13 persoane au fost rănite în urma deflagrației, între care patru sunt în stare gravă. Raed Arafat a anunțat că un rănit va fi transportat la Iași cu elicopterul. De asemenea, la București sunt puse pe standby un avion SMURD și un elicopter Black Hawk. Cauza exploziei încă nu a fost stabilită.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 13:12

UPDATE: Reacția Dedeman: "Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Vezi și

Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate.

Pe acelaşi subiect

Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital. Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop".

UPDATE: Ministerul Sănătății transmite că patru dintre răniții în explozia din Botoșani se află în stare gravă. Explozia a avut loc la un centru comercial din orașul Botoșani. Până în momentul de față s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați. Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului.

Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

UPDATE: ISU a precizat că 13 persoane au rănite în explozia de la Dedeman. "Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Dintre acestea, 10 bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 63. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la un spital de arși din țară. Celelalte victime prezintă arsuri su traumatisme", au precizat reprezentanții ISU Botoșani.

UPDATE: 12 răniți după explozia de la Dedeman. Bilanțul a mai crescut după ce ISU anunțase că 10 persoane au suferit răni în urma deflagrației. "În urmă cu puțin timp, a avut loc o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani, județul Botoșani. Până la acest moment, 10 persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale, iar alte 110 persoane, angajați și clienți, s-au autoevacuat.

De asemenea, au fost constituite echipe de căutare salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate mai multe echipaje de intervenție ale ISU, IGAv și Serviciul Județean de Ambulanță.

Totodată, având în vedere amploarea situației de urgență, elicopterul SMURD de la Iași a fost trimis în zona, iar avionul SMURD este în așteptare pregătit să intervină. Misiunea este în dinamică", a transmis ISU Botoșani.

Trafic îngreunat e DN 29 după explozia de la Dedeman Botoșani

UPDATE: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă, vineri, că traficul este îngreunat pe DN 29 la ieşire din Botoşani spre Suceava pentru a permite intervenţia echipajelor.

"Plan Roşu de Intervenţie în urma unei explozii produse la un magazin de materiale de construcţii de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, pe DN 29. Sectorul de drum este în administrarea municipalităţii botoşănene, însă traficul este îngreunat (pe un sens, alternativ) pentru intervenţia echipajelor ISU/SMURD/Poliţie", a transmis DRDP Iaşi.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineață, într-un magazin de materiale de construcții de la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava. La fața locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.  

Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Explozie la un magazin Dedeman din Botoșani. A fost activat Planul Roșu

Nu este clar, până la acest moment, ce a provocat deflagrația. "Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă. Misiunea este în dinamică", a transmis ISU Botoșani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dedeman este o companie din orașul Bacău, România care se ocupă cu vânzarea de materiale de construcții și produse de amenajare pentru casă și grădină. Revenim cu amănunte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » Explozie puternică la un magazin Dedeman din Botoșani. 13 persoane rănite, între care patru în stare gravă. Elicopter Black Hawk trimis pentru răniţi