Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia: "Cum a fost la Hiroshima, aia am văzut. Am simţit că a luat foc cămaşa pe mine". Mărturiile şocante ale celor care locuiesc lângă staţia GPL

Explozia din Crevedia. Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi, pe o rază de un kilometru. Cei care nu au fost lăsaţi să se întoarcă azi-noapte la casele lor, şi-au petrecut noaptea la rude sau prieteni. Iar ce care s-au întors în siguranţă la casele lor, au reuşit să evalueze şi primele pagube

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 09:34

Vezi și

Martor: Bă miroase rău a gaz, rău, rău, rău.

Martor: Am simţit-o din maşină, mă!

Martor: E alarmată o ţară întreagă!Am văzut exploziile, lumea alarmată, mulţi răniţi.

Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi seara trecută, pe o rază de un kilometru. Întreg perimetrul a fost blocat, iar în zonă au ajuns sute de salvatori. Cei care au reuşit să se întoarcă, în siguranţă, la locuinţele afectate de suflul exploziilor îşi calculează acum pagubele.

Pe acelaşi subiect

Martor: Uşa dormitorului are trei ochiuri de geam şi acelea s-au spart.

Martor: A luminat cerul! Am văzut peste tot flăcări 

Martor: Deci a fost până aici flacăra! A venit până la spatele meu! Am văzut...pe urmă m-am dus încolo, am fugit. 

Reporter: V-aţi speriat?

Martor: Eram la poartă, m-am pus un pic pe burtă

Domnul Nicolae are casa în apropiere de staţia GPL, şi chiar dacă a fost obligat să îşi părăsească locuinţa... problemele de sănătate l-au împiedicat. 

Martor: Am văzut lume că fugea şi a venit cineva şi mi-a zis: fugiţi încolo. Dacă oi putea să plec, plec, dacă nu, mă vedeţi în ce hal sunt.

Reporter: Şi rămâneţi aici?

Martor: Păi şi unde să mă duc. 

Martor: Am simţit că mi-a luat foc cămaşa pe mine. Nu m-a atins nimic, dar suflul ăla mi-a ars cămaşa. Am zis că mi-a luat foc cămaşa.

Suflul exploziei s-a simţit chiar şi la kilometri distanţă

Martor: Noi am văzut de acasă, de la 1km şi ceva, 2km, am văzut o lumină puternică

Reporter: S-a văzut explozia de la 2km?

Martor: Da, da. Şi s-a văzut o lumină puternică pe 200 de m stânga-dreapta şi înălţime vreo 30 de metri. Foarte mare lumina a fost.

Martor: S-a văzut flacăra până acolo în curte la mine.La cinci kilometri. Au căzut alea pe la geamuri în casă, pe la baie. 

Martor: A fost şocant! Eram în sufragerie, serveam masa şi la un moment dat s-a trântit uşa, am văzut din curte, din spatele casei, fum negru. Şi apoi am ieşit la poartă ca toată lumea să vedem ce s-a întâmplat şi a urmat marea explozie.

Martor: Noi la câteva sute de metri...mă doare capul şi acum. Nu pot să-mi explic. Cum a fost explozia de la Hiroshima, exact aia am văzut.

Însă în toată nebunia, echipele Observator au surprins şi imagini emoţionante. Rude sau prieteni, care au auzit de catastrofă, au venit într-un suflet în Crevedia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia: "Cum a fost la Hiroshima, aia am văzut. Am simţit că a luat foc cămaşa pe mine". Mărturiile şocante ale celor care locuiesc lângă staţia GPL