Antena Meniu Search
x

EXTREM DE GRAV! "Este FĂRĂ PRECEDENT în istorie. Face ravagii"

Un fenomen extrem de ciudat se înregistrează în Pacificul de Nord, din cauza unui episod de tipul El Nino, care face să crească temperatura apelor oceanelor

Un fenomen extrem de ciudat se înregistrează în Pacificul de Nord, din cauza unui episod de tipul El Nino, care face să crească temperatura apelor oceanelor

Oamenii de ştiinţă spun că albirea coralilor din Insulele Marshall este un fenomen observat de la mijlocul lunii septembrie, fiind considerat "cel mai grav înregistrat vreodată", a declarat, pentru France Presse, Karl Fellenius, oceanograf cu sediul la Majuro, capitala Republicii Insulelor Marshall.

Potrivit lui C. Mark Eakin, din cadrul Agenției americane oceanografice și atmosferice (NOAA), este afectat ansamblul Pacificului de Nord.

"Un important fenomen de albire a fost constatat în zona insulei Guam (Insulele Mariane de Nord), a insulelor hawaiiene de nord-vest, a Insulelor Marshall și în Kiribati", a explicat acest responsabil, semnalând "noi recorduri de stres termic" în partea septentrională a Oceanului Pacific.

Albirea coralilor este un fenomen natural ce apare în locuri în care apa circulă puțin, în perioade cu maree slabe și cu temperaturi foarte înalte, la adâncimi mici. Totuși, amploarea fenomenului studiat nu se poate explica decât prin "emisiile de gaze cu efect de seră care fac să urce temperatura apelor oceanelor", a afirmat Karl Fellenius.

De mai multe luni, temperatura apelor de suprafață este cu aproximativ jumătate de grad sau un grad mai mare decât cea normală, diferență suficientă pentru fragilii corali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » EXTREM DE GRAV! "Este FĂRĂ PRECEDENT în istorie. Face ravagii"