Antena Meniu Search
x

Video Familie, atacată de 15 câini la o cabană de la munte. Stăpânul în loc să îi ajute pe oameni s-a apucat să îi certe

O drumeţie pe Valea Prahovei a fost la un pas să se încheie tragic pentru o familie din Bucureşti. 15 dulăi, de la cabana Gârbova, s-au năpustit peste turişti din senin. Bărbatul şi cîinele lui au fost grav răniţi. Întâmplarea nu este izolată. Pe forumuri, oaspeţii se plâng de ani de zile de haita de câini care îi pune în pericol. Proprietarul susţine că animalele îşi apără doar proprietatea. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.11.2022, 19:42

Vezi și

O cabană înconjurată de Munţii Baiului, la 1350 de metri altitudine, în inima naturii, departe de aglomeraţie. Un tablou feeric care s-a transformat în scena unui coşmar pentru o familie din Bucureşti. Cei doi soţi plecaseră în drumeţie împreună cu copilul lor de 10 ani şi câinele familiei, un pui de husky de şase luni. Când au ajuns în dreptul cabanei Gârbova, s-au trezit înconjuraţi de câinii proprietarului. 15 animale agresive care i-ar fi atacat din senin, spun oamenii.

Familie atacată de 15 câini la o cabană de la munte

Lucian, turist: Au fost extrem de agresivi. Au venit direct către noi. Au atacat din prima.

Câinii s-au năpustit iniţial peste puiul de husky. Disperat, bărbatul a încercat să-l scape din colţii haitei. A fost şi el atacat sub ochii îngroziţi ai soţiei şi copilului. Salvarea a venit de la un alt turist.

Pe acelaşi subiect

Lucian, turist: Minimum patru câini l-au muşcat. Având acum nişte plăgi foarte adânci la picioarele din spate şi al nivelul abdomenului. M-au muşcat şi pe mine, reuşind să-l scap doar când am dat cu beţele de tracking după ei.

Proprietarul cabanei n-ar fi mişcat un deget să-i ajute, acuză turiştii. Ba chiar i-ar fi mustrat pe oameni.

Lucian, turist: În loc să ne acorde primul ajutor, ne-a reproşat că nu ar trebui să fim în zona aia. E un traseu public, un loc neîngrădit.

Angajat cabană: Dacă vii cu căţelul după tine, ce să-ţi fac eu? Au venit de pe poiană acolo şi câinii au sărit pe ei. Câinii trebuie să îşi apere proprietatea. Am dat câinii la o parte încoace şi aia a fost.

Explicaţia propietarului?

Ioan Ciprian Peticilă, proprietar cabană: Eu am auzit câinii lătrând. Am ieşit în faţa cabanei. Toate lucrurile se încheiaseră. Eu nu am programat când vine ursul sau când vine turistul. Nu poate el să probeze că l-a muşcat câinele meu.

Şi azi, reporterii Observator au găsit animalele tot pregtite să îşi apere proprietatea. Şi asta deşi vara la cabana Gârbova sunt organizate tabere cu zeci de copii şi excursii de weekend

Claudiu Loghin, reporter Observator: Cabana Gârbova este situată la 1350 metri altitudine. este frecventată în special la sfârşit de săptămână, de turiştii care vor să se bucure de traseul superb dintre staţia de telescaun Clăbucet plecare şi vârful clăbucetul taurului

Întâmplarea nu este izolată. Cel puţin asta reiese de pe forumuri, unde drumeţii s-au plâns adesea de câinii agresivi care păzesc cabana. Cei doi soţi au depus o plângere la poliţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Familie, atacată de 15 câini la o cabană de la munte. Stăpânul în loc să îi ajute pe oameni s-a apucat să îi certe