Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O familie din Galaţi şi-a retras copiii de la şcoală pentru că în clasă este obligatoriu să poarte mască

Doi părinţi din Galaţi riscă dosar penal după ce şi-au retras copiii de la şcoală din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

de Adrian Obreja

la 21.10.2020 , 20:56

  • Cei doi elevi au fost ţinuţi departe de clasă încă de la începutul anului şcolar.
  • Doar două zile au mers la ore iar părinţii au cerut un tratament preferenţial. 

Măsurile le-ar afecta copiilor dezvoltarea, cred părinţii care le au cerut profesorilor să renunţe la mască. Inspectorii şcolari vor să le dea o lecţie şi să depună plângere la parchet. Cei doi fraţi, elevi în clasa a treia şi a cincea, au fost retraşi oficial de la şcoală săptămâna aceasta. 

Părinţii nu vor ca fiii lor să mai meargă la cursuri în acest an şcolar, din cauza măştii pe care sunt obligaţi să o poarte, dar şi a celorlalte măsuri sanitare. Toate le-ar afecta copiilor dezvoltarea psihică, emoţională şi fizică, susţin ei. Refuză şi şcoala online şi spun că se vor ocupa ei de pregătirea copiilor.   

Tată: Ce se întâmplă acuma, nu, nu, nu pot acceptă. Li se încalcă absolut orice drept, și constituțional și legal.

Vezi și

Cei doi elevi au fost ţinuţi departe de clasă încă de la începutul anului şcolar. Doar două zile au mers la ore iar părinţii au cerut un tratament preferenţial. 

Dorina Savin, director şcoala 25 Galaţi: Au solicitat că fiii dumnealor să vină la ore fără masca, profesorii de asemenea să nu poarte masca ceea ce nu am putut aplica.

Elena Năstase, director adjunct şcoala 25: Nu se putea purta un dialog, numai cu amenințări că ne da în judecată. Contesta orice lege.

Inspectoratul şcolar le arată însă o altă lege: Codul penal, articolul 80:

Onuţ Atanasiu, şeful IŞJ Galaţi: Care spune că împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.​

Le mai dă o şansă. Cei doi părinţi sunt aşteptaţi la o discuţie amiabilă.

Onuţ Atanasiu, şeful IŞJ Galaţi: Dacă își mențin decizia voi fi nevoit să fac o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați și totodată să înştiinţez Protecția copilului pe această temă.

Prinşi în acest conflict, copiii au cel mai mult de suferit, spun psihologii. 

Violeta Muşunoiu Hoton - psiholog: Copiii au nevoie totuși de interacțiune cu ceilalți copii, au nevoie de a merge într-un grup pt că acest lucru le permite dezvoltarea psiho-emoțională.

Numai în Galaţi au fost înregistrate 50 de cereri prin care părinţii cer ca elevii să nu poarte măşti şi să nu folosească dezinfectant. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » O familie din Galaţi şi-a retras copiii de la şcoală pentru că în clasă este obligatoriu să poarte mască