Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Familia studentei găsite moarte în camera de cămin din Timișoara așteaptă răspunsuri de la anchetatorii români

Suferinţă după suferinţă pentru familia şi prietenii studentei din Uganda, găsite moartă în camera de cămin. Nici măcar nu o pot înmormânta la ea acasă. Din cauza pandemiei, toate aeroporturile sunt închise. Într-un interviu acordat echipei Observator, unchiul fetei povesteşte că familia a ţinut legătura cu ea până în ultima clipă.

de Iulia Dumitrașcu

la 30.05.2020 , 21:45

  • Mercy era studentă la master în Timișoara.
  • Tânăra de 25 de ani a fost găsită moartă luni.

Nimic nu a prevestit moartea studentei ugandeze în vârstă de 25 de ani. Părea fericită şi îşi făcea planuri de viitor. A vorbit cu familia ei până în ziua în care a fost găsită fără suflare, în camera de cămin.

(Reporter): Cum aţi aflat că Mercy a murit?

(Francis Oluma, unchiul lui Mercy): Ambasada României a luat legătura cu Ministerul Educaţiei din Uganda, care a contactat un membru al familiei despre moartea lui Mercy.

Vezi și

Şocată şi îndurerată, familia fetei îşi pune acum speranţa în poliţiştii români, de la care aşteaptă răspunsuri.

(Francis Oluma, unchiul lui Mercy): Absolut. E o moarte suspectă. Luni dimineaţă, ea vorbea normal şi apoi, dintr-o dată, a murit.

(Reporter): Ce credeţi că i s-a întâmplat lui Mercy?

(Francis Oluma, unchiul lui Mercy): Nu am idee. Aşteptăm ca voi, cei din România, să ne spuneţi. Adică poliţia şi cei din ambulanţă, care au răspuns apelului nostru.

Mercy Kajuma Birungi era studentă în anul întâi la master la Universitatea de Vest din Timişoara. Tânara era foarte apropiată de rudele sale, cu care vorbea zilnic la telefon.

(Francis Oluma, unchiul lui Mercy): Era fericită!

(Reporter): Avea probleme de sănătate?

(Francis Oluma, unchiul lui Mercy): Nu! Nu! Noi am vorbit cu ea toată săptămână, până în ziua în care a murit. Ne dădeam mesaje pe Facebook şi WhatsApp.

(Reporter): Ce a spus?

(Francis Oluma, unchiul lui Mercy): Că nu are probleme, vorbea despre zilele ei, despre planuri viitoare.

Totuşi, tânăra suferea. Îşi pierduse mama în urmă cu un an, iar apropiaţii spun că era deprimată...

Moses Sall, fost profesor: Noi am crezut că poate pierderea mamei ei. Am crezut că suferinţa şi depresia...

Familia nu poate nici măcar să îi organizeze funeraliile, acasă, în Uganda. Din cauza pandemiei, aeroporturile sunt închise.

Trupul neînsufleţit al tinerei va putea fi luat de la IML Timişoara, înainte de aflarea rezultatelor finale. Cauza morţii se va cunoaşte în aproximativ 3 săptămâni.

Mercy a fost găsită moartă, luni. Se simţea rău de duminică, când a şi chemat o ambulanţă. A doua zi, iubitul fetei a sunat, din nou, la 112. A fost prea târziu: echipajul a găsit-o fără suflare.

Analizele au arătat că tânăra nu avea coronavirus. Pe corpul ei nu au fost găsite urme de violenţă. Poliţia din Timiş a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Iulia Dumitrașcu Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Familia studentei găsite moarte în camera de cămin din Timișoara așteaptă răspunsuri de la anchetatorii români