Antena Meniu Search
x

O fată a cerut ajutor la 112, acuzând că a fost abuzată de tatăl vitreg. Polițiștii au lăsat-o să revină în casa agresorului

O anchetă a fost deschisă la IPJ Vaslui, în cazul unei fete de 15 ani care a sunat la 112, anunțând că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg. După audieri, polițiștii au lăsat-o pe adolescentă să se întoarcă tot în casa în care locuiește și agresorul. Ei sunt acum anchetați.

de Redactia Observator

la 20.08.2019, 19:43

Mașină de poliție parcată pe o stradă
Polițiștii care au lăsat să plece acasă o fată care a acuzat că a fost abuzată de tatăl vitreg sunt cercetați de IPJ Vaslui - Observator

O anchetă a fost deschisă la IPJ Vaslui, în cazul unei fete de 15 ani care a sunat la 112, anunțând că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg. După audieri, polițiștii au lăsat-o pe adolescentă să se întoarcă tot în casa în care locuiește și agresorul. Ei sunt acum anchetați.

Incidentul s-a produs sâmbătă, pe 17 august. Fata a sunat la 112 și a spus că a fost violată de tatăl vitreg. A fost dusă la spital de o ambulanță, iar după consultație, a fost condusă la poliție, pentru declarații.

Conform News.ro, după audieri, polițiștii au lăsat-o pe adolescentă să revină în casa tatălui vitreg pe care ea l-a acuzat de viol. Decizia de a reveni în aceeași locuință a fost a mamei adolescentei, iar polițiștii nu s-au împotrivit. Mama a motivat că bărbatul urma să plece de acasă la muncă. Polițiștii care au lăsat-o pe fată să se întoarcă în acea casă sunt acum anchetați.

"Cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor în această cauză, referitor la măsurile care trebuiau luate pentru protecţia minorei, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări prin Compartimentul Control Intern", a transmis IPJ Vaslui.

Potrivit Adevărul, în cazul fetei au fost comise și alte nereguli. Audierea nu a avut loc în prezența unui psiholog, conform procedurilor legale, și, de asemenea, Protecția Copilului Vaslui sau serviciul social al Primăriei Grivița nu au fost sesizate, pentru că era weekend. Spitalul unde fata a fost consultată a transmis o informare Primăriei abia luni, însă documentul n-ar fi fost primit, pentru că faxul era defect. Astfel, sesizările oficiale către Protecția Copilului și Primăria Grivița ar fi ajuns la destinație abia marți, adică la 3 zile de la apelul la 112 al fetei, mai spune Adevărul.

IPJ Vaslui a precizat că, totuși, polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală au deschis un dosar de cercetare penală pentru viol, iar cercetările se fac sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O fată a cerut ajutor la 112, acuzând că a fost abuzată de tatăl vitreg. Polițiștii au lăsat-o să revină în casa agresorului