Antena Meniu Search
x

O femeie cu dizabilități, din București, acuzată că a comis infracțiuni în Grecia, după ce și-a pierdut buletinul

Nu a ieşit niciodată din ţară şi nu a făcut vreodată ceva ilegal. O femeie cu handicap psihic şi motor din Capitală a fost arestată la domiciliu pentru infracţiuni de jaf, spălare de bani şi crimă organizată pe care le-ar fi comis în Grecia. Familia este disperată pentru că autorităţile elene îi cer extrădarea. Surse din Poliţia Română spun că, de fapt, femeia şi-a pierdut buletinul, iar identitatea i-a fost furată de adevăraţii infractori.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 20.07.2020, 23:27

Vezi și
  • Se bănuiește că femeii i-a fost furată identitate, după ce și-a pierdut buletinul.

Ioana Simion, mama fetei: Ne-am trezit la ușă, dimineața, cu 3-4 domni de la Capitală. Avem mandat de arestare din Grecia emis pe numele fiicei dumneavoastră.

Aşa şi-a început ziua o familie din Sectorul 3 al Capitalei. Fata femeii era căutată de poliţiştii greci pentru un CV demn de filmele cu gangsteri. Doar că după uşă nu era vreun temut infractor. 

Ioana Simion, mama fetei: Vă dați seama că mi s-au înmuiat picioarele, fata mea fiind suferindă de când am născut-o, cu o întârziere psihico-motorie. Nu a fost ieșită niciodată, nu a fost niciodată în Grecia.

Cu toate acestea, mandatul de arestare trebuia pus în aplicare. Judecătorii au decis arestul la domiciliu, în ciuda dovezilor că femeia era în România atunci când au fost comise faptele. 

Ioana Simion, mama fetei: Fata mea are aici internări de la neuropsihiatrie. Are în perioada aia, 2012, când spun ei, are RMN-uri care sunt făcute aici. Alții au săvârșit și stau bine mersi în libertate și ea, fiind nevinovată, să facă pușcărie? 

Întreaga situaţie are însă o explicaţie simplă. În 2012, femeia şi-a pierdut buletinul, iar datele acesteia au ajuns pe mâinile infractorilor. 

Surse din Poliția Română spun că ofițerii greci nu au verificat datele pe care le-au primit de la adevărații suspecți. Au trimis mandatul de arestare în România, asta deși puteau cere înainte ajutorul polițiștilor de la noi pentru confirmarea identității.

Femeia trebuie acum să strângă documente care să îi demonstreze nevinovăţia. 

Cristian Ene, avocat: Să facă dovada faptului că buletinul a fost declarat furat, că ea nu a părăsit teritoriul României. Trebuie să dovedească faptul că nu este persoana respectivă. Judecătorul poate dispune judecarea cererii de extrădare fără măsură preventivă.

La finalul lunii, femeia va ajunge din nou în faţa judecătorilor. Instanţa ar putea să o extrădeze sau să ceară lămuriri grecilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » O femeie cu dizabilități, din București, acuzată că a comis infracțiuni în Grecia, după ce și-a pierdut buletinul