Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Femeie în stare gravă după ce a fost atacată de un şarpe, în Botoşani. Simptomele pe care le-a avut imediat după mușcătură

Caz șocant în Botoşani! O femeie în vârstă de 54 de ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Suceava după ce a fost atacată de un şarpe, în curtea casei.

de Diana Udrescu

la 18.07.2024 , 13:26

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia, de 54 de ani, se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la nivelul gambei drepte. A tras, speriată, piciorul și a râmas șocată când a văzut silueta unui şarpe care se retrăgea într-o tufă lângă care călcase. Speriată, femeia a fugit în casă şi a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Simptomele pe care le-a avut imediat după mușcătură

A început imediat să se simtă rău, cu senzaţii de vomă, ameţeală şi tensiune scazută. A fost preluată de o ambulanţă şi transportată de urgenţă la cea mai apropiată unitate sanitară, Spitalul Municipal Dorohoi.

Vezi și

"Starea pacientei a fost gravă de la început. Prezenta manifestările unui şoc anafilactic, cu tensiune mică, reacţie locală importantă la muşcătură şi o stare generală influenţată", a precizat medicul primar Cristian Simionescu, coordonator al dispeceratului SJA-SMURD.

Pe acelaşi subiect

Medicii au realizat gravitatea muşcăturii de şarpe şi au solicitat transferul femeii într-o unitate sanitară în care există ser antiviperin. O ambulanţă cu medic a preluat-o pe femeie şi a tansportat-o de urgenţă în judeţul vecin.

"Este vorba despre o specie necunoscută de şarpe. Pacienta a ajuns în serviciul nostru, a fost stabilizată şi echilibrată şi direcţionată către Spitalul de Urgenţă Suceava, pentru administrarea de ser antiviperin", a precizat medicul primar Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Ce facem când suntem mușcați de șarpe

- să rămânem calmi şi nu intrăm în panică (de obicei muşcăturile de şarpe nu sunt grave şi sunt rareori mortale).

- să îndepărtăm bijuteriile şi ceasurile de la membrul muşcat, deoarece acestea ar putea tăia pielea dacă membrul se tumefiază.

- să încercăm să ne amintim forma, dimensiunea şi culoarea şarpelui.

- să menţinem partea corpului care a fost muşcată cât mai imobilă pentru a preveni răspândirea veninului în corp.

- să solicităm asistenţă medicală imediată.

Ce trebuie sa nu facem după ce am fost mușcați de șarpe

- să încercăm să sugem veninul din muşcătură.

- să frecăm orice în rană sau să aplicăm gheaţă, căldură sau substanţe chimice

- să încercăm să tăiem veninul din muşcătură sau să o facem să sângereze

- să punem ceva în jurul membrului muşcat pentru a opri răspândirea veninului (cum ar fi o bandă de presiune strânsă, turniquet sau ligatură), deoarece nu va ajuta şi poate provoca tumefierea sau agravarea; de asemenea, ar putea deteriora membrele, ceea ce duce la necesitatea amputaţiei

- să încercăm să prindem sau să omorâm şarpele.

Autoritățile le recomandă persoanelor care se confruntă cu situaţii similare să nu se apropie de şerpi, să nu intre în panicǎ şi să solicite sprijinul autorităţilor sunând la 112.

Diana Udrescu Like

Diana Udrescu face parte din echipa Observator din anul 2019 şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. Lucrează în presă din toamna anului 2017 și este permanent conectată la tot ce se întâmplă în jurul său.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Femeie în stare gravă după ce a fost atacată de un şarpe, în Botoşani. Simptomele pe care le-a avut imediat după mușcătură